Orthopedie Anna Ziekenhuis kan helpen bij rugpijn, schouderklachten, heupklachten en kniepijn

Afdeling

Orthopedie

Wanneer jij (of jouw kind) problemen heeft aan de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden kom je voor onderzoek of behandeling naar onze afdeling orthopedie. Bijvoorbeeld bij een botbreuk, artrose, spier- of gewrichtsletsels. Voor een eerste afspraak bij de orthopeed heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts of specialist. 

Over onze zorg

Je kunt bij ons een persoonsgerichte benadering en kwalitatief goede patiëntenzorg verwachten. Met een verwijzing van jouw huisarts of specialist heb je meestal op korte termijn een afspraak bij een van onze orthopeden. Je blijft in principe onder behandeling bij de orthopedisch chirurg die je tijdens jouw eerste polikliniekbezoek gesproken hebt. Sommige spreekuren zijn multidisciplinair. Dat wil zeggen dat je, behalve de orthopedisch chirurg, zo nodig meerdere behandelaars ontmoet, zoals de physician assistent of fysiotherapeut. 

Wanneer kun je bij ons terecht?

Bij het specialisme Orthopedie van het Anna Ziekenhuis kun je terecht met rugpijn, schouderklachten, heupklachten en kniepijn. Onze orthopeden zijn specialisten in het behandelen van veel verschillende problemen met je botten, spieren, gewrichten pezen en banden. Samen het bewegingsapparaat genoemd. Daarnaast heeft elke orthopeed in het Anna Ziekenhuis een eigen specialisatie:

 • artrose zorg;
 • plaatsen van een nieuwe heup, nieuwe knie of schouder;
 • kinderorthopedie;
 • sportgeneeskunde en sporttraumatologie (Anna TopSupport)

Je kunt voor onderzoek en een diagnose naar naar onze afdeling in Geldrop of Eindhoven. Weten we wat er aan de hand is? Dan kijkt een gespecialiseerde orthopeed samen met jou welke behandeling het beste past.

Orthopedie en chirurgie in het Anna Ziekenhuis

Naast een ervaren specialist kun je rekenen op de nieuwste behandelingen. Onze orthopeden werken met de robot assistent bij het plaatsen van een halve en hele knieprothese. 

Daarnaast willen wij vooral jouw verhaal horen. Wij vinden het belangrijk dat je een behandeling krijgt die helemaal past bij jouw klachten, situatie en wensen.

Spoedpoli sport- en beweegletsels

Bij het vermoeden van een kneuzing of breuk kun je na verwijzing van je huisarts of huisartsenpost terecht bij de Spoedpoli sport- en beweegletsels. Hier staat een gespecialiseerd team voor je klaar, waardoor je snel duidelijkheid hebt over je letsel.

De beste zorg voor jou door samenwerking

Voor het voorkomen en snel behandelen van blessures die bij het sporten kunnen ontstaan, kun je ook bij ons sportmedisch centrum Anna TopSupport terecht. De lijnen met de specialisten van Anna TopSupport zijn kort. Ons ziekenhuis en (top)sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo werken onze (sport)orthopeden al jarenlang samen met PSV en andere topsportorganisaties. Dankzij deze samenwerking lopen wij voorop in onderzoek en behandeling van slijtage, traumaletsels en (sport)blessures.

Locaties met orthopedie Anna Ziekenhuis en Anna TopSupport

Volwassenen en kinderen kunnen bij ons terecht. Daarnaast hebben we voor sommige klachten speciale spreekuren. Zo vind je in Geldrop het:

 • artrosespreekuur;
 • schouderspreekuur;
 • traumaspreekuur.

Voor sport gerelateerde blessures kun je terecht bij Anna TopSupport in Eindhoven. Hier zijn de volgende spreekuren:

 • voet- en enkelspreekuur;
 • heup- en lies spreekuur
 • schouderspreekuur;
 • sportblessurespreekuur.

Toegangstijd orthopeed

Bij het Anna Ziekenhuis kun je al snel terecht voor een eerste afspraak. In het wachttijdenoverzicht vind je de actuele toegangstijd voor een afspraak bij Orthopedie terug.

Veelgestelde vragen over het specialisme Orthopedie

Ik wil graag een second opinion bij de orthopeed, kan dat?

Jijzelf, je huisarts of je specialist kan een second opinion aanvragen bij het specialisme Orthopedie van het Anna Ziekenhuis. Hier werken wij graag aan mee. Wij ontvangen dan graag eerst alle informatie over je ziekte en behandelingen.

Welke orthopeed behandelt mij?

Heb je een afspraak gemaakt op de polikliniek Orthopedie? In je afspraakbevestiging staat de naam van de orthopeed bij wie je een afspraak hebt. Wil je weten welke arts is gespecialiseerd in welke klachten? Bekijk ons overzicht specialisten en orthopeden.

Wat gebeurt er tijdens een eerste afspraak bij de orthopeed?

Kom je voor een eerste afspraak, dan duurt de afspraak meestal 30 minuten. Je klachten worden besproken en er wordt lichamelijk onderzoek gedaan. Soms moeten röntgenfoto’s gemaakt worden. Dan kan je afspraak langer duren.

Ad

“Hoe mijn ervaring bij het Anna was? In één woord: geweldig”

Lees het hele verhaal