“Hoe mijn ervaring bij het Anna was? In één woord: geweldig”

Ad Thijssen (78) had al langer last van zijn knie, maar deze zomer ging het echt mis. Tijdens zijn vakantie zakte hij door zijn knie heen. Gelukkig kon hij snel bij het Anna terecht voor een knieprothese. Ad deelt zijn ervaring graag: “Het was in 1 woord geweldig.”

Niet alleen in het ziekenhuis werd Ad goed geholpen. Vanaf het moment dat hij het terrein van het Anna op reed, kreeg hij meteen hulp. Ad vertelt: “Ik kreeg een rolstoel van een vrijwilliger mijn koffer werd naar de kamer gebracht. Iedereen was heel aardig en maakte een grapje, daar houd ik van.” Na de operatie hoefde Ad maar 1 nachtje in het ziekenhuis te blijven. “Ik heb maar 1 dag last gehad van mijn knie”, vertelt Ad enthousiast. “Ik ga nog naar de fysiotherapie, maar hij zegt ook dat het snel beter gaat.”

Een korte wachtrij

“Mijn vrouw en ik hebben van een aantal vrienden gehoord dat het Anna een fijn ziekenhuis is”, zegt Ad. Dus toen hij moest wachten op een behandeling in een ander ziekenhuis, koos hij voor het Anna. “Ik kon al binnen 3 weken terecht. Gelukkig, anders zat ik lang thuis met veel last aan mijn knie.”

Robot-assistent Rosa

Ad was een van de eerste die werd geopereerd met behulp van de robot Rosa. “Dat vond ik prachtig. Helaas was ik helemaal onder narcose, anders had ik graag meegekeken. Maar ook dokter Van Drumpt heeft me goed geholpen. Hij kon me precies vertellen wat er ging gebeuren.”

Weer vogelhuisjes maken

Ad hoopt in het nieuwe jaar weer veel te kunnen, dan hoeft hij ook niet meer naar de fysiotherapie. “Elke dag gaat het al een stukje beter. Ik ben alweer begonnen met mijn hobby: vogelhuisjes maken. Ik had nooit verwacht dat ik nu al zo veel zou kunnen.”

Orthopedisch chirurg Rogier van Drumpt: “Ad is een van de eerste die met hulp van de robot-assistent Rosa is behandeld. Daardoor hoefden we geen MRI-scan te maken. De robot helpt de chirurg met het zo goed mogelijk plaatsen van de prothese. Hierdoor kunnen we de prothese nóg preciezer plaatsen, waardoor deze hopelijk langer meegaat.

Deze nieuwe manier van opereren met een robot-assistent is zeker veilig voor de patiënt en minstens net zo goed als de ‘oude’ manier. Wat we hopen dat het herstel van de patiënt iets sneller gaat. Het blijft heel belangrijk dat de patiënt sterk en fit is voor de operatie. Ook moet de patiënt de knie blijven trainen na de operatie.”