Interne geneeskunde richt zich op onderzoek en behandeling van ziekten van de inwendige organen

Afdeling

Interne geneeskunde

De afdeling interne geneeskunde richt zich op onderzoek en behandeling van ziekten van de inwendige organen. Denk bijvoorbeeld aan nierziekten, allergische aandoeningen, bloedziekten, infectieziekten stofwisselingsziekten en kanker.

Bij de afdeling interne geneeskunde

Krijg je een afspraak met de internist. De dokter luistert naar jouw klachten en stelt mogelijke onderzoeken voor. Veel voorkomende onderzoeken bij interne geneeskunde zijn bloedonderzoek, urineonderzoek, röntgenonderzoek, echografie en CT- of MRI-onderzoek. Het uitvoeren van deze onderzoeken gebeurt vaak op een andere polikliniek dan interne geneeskunde. Jouw internist krijgt de resultaten van de onderzoeken van zijn collega’s. De uitslag van de onderzoeken en de mogelijke behandeling bespreekt de internist met je op de afdeling interne geneeskunde. Je ziet zoveel mogelijk je eigen internist. 

Onze internisten

Hebben een brede kennis van algemene interne geneeskunde en hebben daarnaast ieder hun eigen specialisaties. Bijvoorbeeld op het gebied van nierziekten, oncologie of de behandeling van diabetes. Ook met maag-, darm- en leverklachten (MDL-klachten) kun je terecht bij het specialisme interne geneeskunde omdat wij nauw samenwerken met het specialisme MDL. 

Agenda