Diabetespolikliniek bij diabetes type 1 en 2, ook wel suikerziekte

Afdeling

Diabetespoli

Bij de diabetespoli van het Anna Ziekenhuis kun je terecht voor specifieke zorg bij diabetes mellitus (suikerziekte). Dit is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen en een ziekte die nog steeds niet te genezen is.

Over suikerziekte

Bij suikerziekte is je bloedsuikerspiegel verstoord. Je hebt dan een teveel aan glucose (suiker) in je bloed, doordat jouw lichaam te weinig of helemaal niets van het hormoon insuline aanmaakt. Insuline regelt je bloedsuikerspiegel. Er zijn verschillende soorten diabetes (o.a. type 1, type 2, zwangerschapsdiabetes). De behandeling van diabetes is gericht op het normaliseren van het glucosegehalte in je bloed en op het verminderen en voorkomen van complicaties als hart- en vaatziekten. De behandeling bestaat uit medicijngebruik (onder andere insuline) en aanleren van een gezonde leefstijl (verantwoord eten, bewegen en niet roken).

Op de diabetespolikliniek

Onderzoeken, behandelen en begeleiden wij volwassenen en kinderen met diabetes en vrouwen die tijdens een zwangerschap een zwangerschapsdiabetes ontwikkelen. Je kunt bij onze diabetespolikliniek rekenen op deskundige en persoonlijke zorg door ons diabetesteam. Dit team bestaat uit internisten, diabetesverpleegkundigen, diëtisten en een psycholoog. Je komt op het spreekuur bij de internist of de diabetesverpleegkundige. En als het nodig is bij andere behandelaars van ons diabetesteam. Bij je controlebezoeken aan de diabetespolikliniek is de diabetesverpleegkundige je vaste aanspreekpunt. Zij voert de controles uit, geeft informatie over diabetes en begeleidt jou bij het inpassen van de ziekte in je dagelijks leven. Bij jouw zorg werken we nauw samen met het laboratorium.

Annakeur

Bloedsuiker meten met een gegarandeerde kwaliteit.

Floor en Sanne

“Soms zingen we ineens hetzelfde liedje.”

Lees het hele verhaal

Agenda