Afdeling

Fractuurpreventie & Osteoporose poli

Bij mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar die eerder een botbreuk hebben gehad, verdubbelt het risico op een volgende botbreuk. Speciaal voor deze groep mensen heeft het Anna Ziekenhuis de fractuurpreventie & osteoporose poli.

Je kunt bij ons terecht voor

Onderzoek en behandeling van botontkalking (osteoporose). Patiënten van 50 jaar en ouder die met een botbreuk op de spoedeisende hulp (SEH) van het Anna komen, krijgen binnen 3 maanden een uitnodiging voor onze fractuurpreventie & osteoporose poli. Ook kan je huisarts je naar de fractuurpreventie & osteoporose poli doorverwijzen als hij of zij botontkalking bij jou vermoedt.

Het doel is om nieuwe botbreuken in de toekomst te voorkomen

Als je een uitnodiging krijgt, maak je een afspraak op onze fractuurpreventie & osteoporose poli. Als je op de poli komt, word je onderzocht door een osteoporoseverpleegkundige en een internist. Je krijgt een onderzoek naar botontkalking door de kwaliteit van jouw bot te meten. Ook inventariseren wij met jou het risico op vallen. De arts bespreekt met jou de resultaten van het onderzoek en of behandeling van osteoporose noodzakelijk is. Voor de behandeling van botontkalking kun je meestal terecht bij jouw huisarts.