Margot van Well

Functie: Vitaliteitscoach

Aandachtsgebied:

  • duurzame leefstijlveranderingen vanuit positieve gezondheid

Margot is als verpleegkundige werkzaam geweest en heeft daarna verschillende opleidingen en werkzaamheden verricht binnen en buiten de gezondheidszorg. Vanwege haar passie voor koken en gezonde voeding, is ze zich hier steeds verder in gaan verdiepen in relatie met gezondheid.

Ze heeft persoonlijke ervaring opgedaan door zelf haar leefstijl op verschillende gebieden aan te passen en heeft hiermee enorme gezondheidswinst geboekt. Deze ervaringen en de kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan, wil ze graag delen om de kwaliteit van gezondheid te verbeteren.

De afgelopen jaren heeft ze diverse opleidingen gevolgd zoals gewichtsconsulent, en aangevuld met diverse scholingen op het gebied van voeding, coaching, hormonen, stress, darmen, salutogenese voor professionals en positieve gezondheid.

Naast voeding is het dus ook mogelijk om aandacht te geven aan onderwerpen zoals slaap en beweging, die voor een goede balans binnen een gezonder leven zorgen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke vraag en dan gericht op eigen regie en mogelijkheden om de eigen gezondheid te optimaliseren.

Sinds 2016 begeleidt Margot vanuit haar voeding- en leefstijlcoachingspraktijk MENU22 mensen naar een gezonde leefstijl. In 2021 zijn haar werkzaamheden uitgebreid met de samenwerking binnen het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde.

Binnen haar begeleiding vindt Margot het erg belangrijk dat mensen leren dat je zonder een dieet heel lekker kunt eten, op gezond gewicht kunt komen door middel van praktische kennis en met eenvoudige en betaalbare voedingsmiddelen. En veel gezondheidswinst kunt behalen door leefstijlveranderingen aan te brengen.

Op woensdagochtenden is het mogelijk om een afspraak in te plannen van 30 of 60 minuten op locatie Anna TopSupport voor persoonlijke voeding- of leefstijlvragen via deze link. Deze afspraken worden door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.