Centrum voor leefstijlgeneeskunde Hans van Kuijk

Afdeling

Centrum voor Leefstijlgeneeskunde

Hoe goed je je voelt is afhankelijk van een goede balans tussen: gezonde voeding, gezond bewegen en je mentale gezondheid (slaap, zingeving, sociaal en ontspanning). Alle onderdelen hebben invloed op elkaar! Onze sportartsen en vitaliteitscoaches geven je een op maat begeleiding, zodat je je (weer) vitaal voelt.

In ons centrum voor leefstijlgeneeskunde helpen we jou om een gezonde leefstijl te stimuleren. We geven je advies en begeleiding op het gebied van voeding, beweging, slaap en mentale gezondheid.

Verwijzing en vergoedingen

Begeleiding in ons centrum is mogelijk met een verwijzing van je huisarts of specialist. Je zorgverzekering vergoedt de consulten en behandelingen na aftrek van je eigen risico.

 

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken? Met een verwijzing van je huisarts of specialist kun je ons bellen: 040 286 4144. De afspraak vindt plaats bij Anna TopSupport, Antoon Coolenlaan 1-03, 5644 RX Eindhoven. Je kunt hier gratis parkeren. Neem je identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas mee.

Vragenlijst

Voorafgaand aan je eerste afspraak vragen wij je om een vragenlijst in te vullen. De vragen in de vragenlijst zijn gebaseerd op het Leefstijlroer: voeding, beweging, slaap, zingeving, sociaal en ontspanning. We willen dat je zoveel mogelijk zelf het stuur over jouw gezondheid (leefstijlroer) in handen neemt.

De afspraak

Je krijgt eerst een intakegesprek met een van de vitaliteitscoaches.

Tijdens dit gesprek wordt de ingevulde vragenlijst doorgenomen en maakt de vitaliteitscoach een verslag voor de sportarts. Aansluitend krijg je een gesprek met onze sportarts. In dit gesprek wordt besproken waar je hulpvraag uit bestaat en op welke wijze je hiermee aan de slag wilt gaan. Naast dat je adviezen krijgt, bespreekt de arts met je of er aanvullend onderzoek nodig is.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Persoonlijke vervolgbegeleiding

Voor vervolgbegeleiding zijn er drie modules: Gezonde voeding, Gezond Bewegen en Mentale gezondheid. De arts bespreekt met je welke vervolgbegeleiding het beste bij jouw situatie past.

NB: De kosten voor persoonlijke vervolgbegeleiding voor Mentale gezondheid worden vergoed door je zorgverzekeraar. De kosten voor Gezonde voeding en Gezond bewegen worden (in de meeste gevallen) niet vergoed.

Patient Journey App

Je kunt natuurlijk ook (al) zelf aan de slag. In onze Patient Journey app vind je meer informatie over deze modules en over leefstijlgeneeskunde. Klik voor iOS van Apple hier om de app te downloaden en voor Android hier. Zoek vervolgens naar 'Anna ziekenhuis' en selecteer de behandeling 'Centrum voor leefstijlgeneeskunde'.

Lees het interview met onze sportarts Hans van Kuijk in het HPNL magazine voor hartpatiënten. 

Ilja

“Ik kan weer genieten van een wandeling in het bos”

Lees het hele verhaal