"Het is zo fijn om alles weer te kunnen, het lag echt aan de heup"

“Zelfs mijn vrouw begon te klagen dat ik niet meer zo vriendelijk was” lacht Frans van Zeeland. “Toen heb ik toch maar besloten dat er iets moest gebeuren. Achteraf heb ik te lang gewacht met de beslissing. Het is zo fijn om alles weer te kunnen. Het lag echt aan de heup.”

Nadat Frans van Zeeland (64 jaar) eerder een succesvolle knieoperatie heeft ondergaan, besloot hij ook de volgende stap te nemen: een nieuwe heup. Frans verzorgd het onderhoud van zeer grote recycling machines. Fysiek vrij zwaar werk. “Ik loop heel veel en moet met de trap en gereedschap omhoog. Op een gegeven moment was ik rond het middaguur al zo vermoeid dat ik niet meer goed in staat was om mijn werk te doen. Door de pijn kon ik ook mijn hobby’s wielrennen en schaatsen niet meer uitoefenen. Er moest iets gebeuren, want zo kon ik gewoon niet meer leven.”

Na een maand kon ik mijn werk alweer doen

“In het begin zag ik ertegenop. Maar het is waar wat ze zeggen, een nieuwe heup stelt niet zoveel voor, zeker niet nadat ik al een nieuwe knie had gekregen”. Toen ik 14 dagen aan het revalideren was voelde ik al heel goed hoe perfect ik kon lopen. Ik dacht, dat gaat snel! Mijn revalidatie, onder begeleiding van een fysiotherapeut, duurde zo’n twee maanden. Ik heb veel op de hometrainer gefietst en ook het roeiapparaat op de zolder goed gebruikt. Na een maand kon ik mijn werk alweer doen.”

Gewoon super

“En nu is het gewoon super, echt super. Alles gaat weer perfect. Ik maak rondjes op de schaatsbaan in Eindhoven en fiets veel met de wielrenfiets. Ik meet mijn gemiddelde soms en kom dan toch uit op een mooie 29 kilometer per uur!”