Urologie klachten aan urinewegen

Afdeling

Urologie

De specialisten van de afdeling urologie van het Anna Ziekenhuis onderzoeken en behandelen klachten van de urinewegen (nieren, blaas, plasbuis en urineleiders) van zowel de man als vrouw. Daarnaast behandelen we aandoeningen van de geslachtsorganen van de man (prostaat, penis, scrotum). Wij doen diagnostiek en voeren operaties uit. De urologen van het Anna leveren hoogwaardige en patiëntvriendelijke zorg, met een persoonlijke benadering en korte wachttijden.

Over onze zorg

Mannen, vrouwen en kinderen kunnen bij ons terecht met alle voorkomende plasproblemen, zoals moeilijk kunnen plassen, nadruppelen, urineverlies, urine-incontinentie of heel vaak moeten plassen. Veel blaas- en plasproblemen zijn goed te behandelen. Zoals nier- en blaasstenen, nierbekkenontsteking, blaasontsteking of niersteenaanval.

Behandelingen

Laserbehandeling
Wij zijn gespecialiseerd in laserbehandeling van goedaardige prostaatvergrotingen en nierstenen. Daarnaast is één van onze speerpunten de behandeling van mannen met een vernauwde plasbuis door middel van een urethraplastiek.

Sterilisatie
Voor de sterilisatie van de man hebben we een speciaal avondspreekuur op donderdagavond.

Bekkenbodemproblemen
In ons bekkenbodemcentrum voor de vrouw, is er een gezamenlijk spreekuur door de uroloog en gynaecoloog.

Oncologie
Ook hebben we een speciaal oncologiespreekuur urologie.

Goedaardige prostaatvergroting

Veel mannen boven de 50 hebben plasproblemen. Als man kun je bij plasproblemen bang zijn voor prostaatkanker. Bij het Anna Ziekenhuis kun je terecht voor een prostaatquickscan. De uroloog zal je plasklachten uitgebreid onderzoeken. Ook jouw prostaat wordt dan onderzocht. Een vergrote prostaat hoeft niet altijd kwaadaardig te zijn. In de meeste gevallen hebben de plasklachten een andere oorzaak. 

Vernauwde plasbuis

Sinds 2021 is er een Urethrateam in het Anna Ziekenhuis waar mannen met een vernauwde plasbuis worden behandeld. Dit team heeft zich gespecialiseerd in operaties aan de plasbuis, zoals urethraplastiek. Deze operatie wordt gedaan bij mannen met plasproblemen die veroorzaakt worden door een vernauwing van de plasbuis. Voor deze operatie worden patiënten vanuit de hele regio verwezen naar het Anna Ziekenhuis in verband met de specialistische kennis en vaardigheden op dit gebied.

Frans vertelt over zijn urolift waardoor hij nu weer zonder problemen de boodschappen kan tillen.

Rob

“Bij het Anna kon ik supersnel terecht voor een Urolift-behandeling”

Lees het hele verhaal

Rob

“Blijf niet met plasklachten rondlopen”

Lees het hele verhaal