Afdeling

Neurologie

Bij neurologie kun je terecht voor onderzoek en behandeling van stoornissen en aandoeningen van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren. Bijvoorbeeld als je klachten hebt als hoofdpijn, krachtsverlies in een arm of been, dubbel zien, taal- of spraakproblemen, verlammingsverschijnselen, epilepsie, of een hersentumor.

Tijdens je afspraak

Bespreek je jouw klachten met de neuroloog. Meestal volgt lichamelijk onderzoek en zo nodig aanvullend onderzoek. Op basis van de uitslagen van jouw onderzoek bepaalt de arts in samenspraak met jou welke behandeling voor jou de beste is. Vanaf de start van jouw zorgtraject tot en met de nazorg blijf je bij dezelfde neuroloog onder behandeling.

Onze gespecialiseerd verpleegkundigen

Daarnaast kun je op onze polikliniek gespecialiseerde verpleegkundigen bezoeken voor (na)zorg en begeleiding bij het verloop van jouw ziekte. Bijvoorbeeld als je MS of Parkinson hebt, of na een hersenbloeding of herseninfarct (cerebrovasculair accident, CVA of TIA). De verpleegkundigen kunnen met jou meekijken of aanpassingen in huis, op het werk of in jouw levenswijze nodig zijn. Je kunt bij hen ook terecht met jouw vragen en onzekerheden, of voor (het inschakelen van) psychosociale begeleiding, al naar gelang jouw behoefte. Ook betrekken zij, indien gewenst, zo nodig jouw naaste(n) bij jouw zorg.

Over onze neurologen

Al onze neurologen houden zich bezig met algemene neurologie en behandelen zowel volwassenen als kinderen vanaf 16 jaar. Ook hebben zij zich toegelegd op meerdere aandachtsgebieden, waaronder cerebrovasculaire ziekten (hersenbloeding, herseninfarct), multiple sclerose (MS), hoofdpijn, dementie, Ziekte van Parkinson, bewegingsstoornissen, carpale tunnel straat en therapie met botuline. Onderzoek en behandeling vinden plaats op onze polikliniek in het Anna Ziekenhuis in Geldrop en Eindhoven, in dagbehandeling of tijdens opname op de verpleegafdeling van ons ziekenhuis.

Samenwerking met andere ziekenhuizen

Bij jouw zorg werken onze neurologen waar dat nodig is intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, onder andere de neurochirurgen, plastisch chirurgen en revalidatieartsen. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de afdeling neurochirurgie van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Voor optimale zorg aan mensen met multiple sclerose (MS) werkt het Anna Ziekenhuis binnen het Regionaal MS Centrum Oost Brabant samen met het ziekenhuis Bernhoven in Veghel/Oss, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.