Gynaecologie voor zwanger worden, zwangerschap en bevalling, onderzoek en behandeling van stoornissen en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen

Afdeling

Gynaecologie

Bij de afdeling gynaecologie kun je terecht voor onderzoek en behandeling van stoornissen en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. En voor begeleiding bij een kinderwens als dat niet vanzelf gaat. En voor de zorg bij gewone, complexe of risicovolle zwangerschappen, de bevalling en het kraambed.

Algemene gynaecologie

Binnen de algemene gynaecologie kom je bij de gynaecoloog voor onderzoek, behandeling of controle van klachten die samenhangen met de vrouwelijke geslachtsorganen. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld menstruatiestoornissen, verzakkingsklachten, urine-incontinentie, infecties, ontstekingen, seksuele problemen, anticonceptie, afwijkingen van baarmoeder en eierstokken, overgangsklachten of kanker.

Over onze gynaecologen

Al onze gynaecologen houden zich bezig met de drie deelgebieden van gynaecologie en verrichten zo nodig chirurgische ingrepen. Daarnaast heeft elke arts zich toegelegd op meerdere aandachtsgebieden, onder andere verloskunde, bekkenbodemchirurgie, urogynaecologie, anticonceptie, menopauzeproblematiek, kindergynaecologie en gynaecologische oncologie (kanker). Tijdens jouw zorgtraject blijf je steeds bij dezelfde gynaecoloog onder controle, zodat het opbouwen van een vertrouwensrelatie mogelijk is. Je gynaecoloog is altijd exact op de hoogte van jouw situatie. 

Onderzoeken

Op de afdeling kun je onderzoeken krijgen, waarvoor we je niet in het ziekenhuis hoeven op te nemen. Bijvoorbeeld een kijkonderzoek van de baarmoederhals (colposcopie). Ook verrichten onze gynaecologen op de poliklinische behandelkamer (PBK) kleine gynaecologische ingrepen onder plaatselijke verdoving. Na een onderzoek of ingreep op de polikliniek of PBK kun je weer naar huis. 

Spreekuren

In Geldrop:

  • het echospreekuur, voor fertiliteitsonderzoek;
  • het echospreekuur voor echo's tijdens de zwangerschap;
  • het colposcopiespreekuur, voor een baarmoederhalsonderzoek;
  • het spreekuur PBK, voorafgaand aan een poliklinische ingreep op de poliklinische behandelkamer.

In Eindhoven:

  • het echospreekuur, voor fertiliteitsonderzoek;
  • het echospreekuur voor echo's tijdens de zwangerschap;

Freya Pluim 2023-2024

De Freya Pluim geeft aan dat het Anna Ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria die Freya heeft opgesteld. Bekijk het keurmerk.