In het geboortecentrum krijgen jij en jouw baby optimale zorg tijdens en na de bevalling

Afdeling

Geboortecentrum

In Anna Geboortecentrum in Geldrop krijgen jij en jouw baby optimale zorg tijdens en na de bevalling. Ons geboortecentrum heeft luxe, huiselijke kraamsuites en een couveuseafdeling op enkele passen afstand van de kraamsuites. Je kunt er in een huiselijke sfeer bevallen en, indien nodig, jouw kraamtijd doorbrengen. Als je om medische redenen in ons geboortecentrum bevalt, begeleidt een van onze klinisch verloskundigen of gynaecologen de bevalling. Je kunt bij ons ook bevallen onder begeleiding van jouw eigen verloskundige.

In het geboortecentrum

Als het nodig is, komen onze medische professionals, zoals de gynaecoloog, de kinderarts of de klinisch verloskundige bij jou aan het bed. Je hoeft tijdens de bevalling dus niet te verplaatsen. Soms moet je na de bevalling in het ziekenhuis blijven. Je verblijft dan met jouw baby in een luxe kraamsuite, tenzij jouw baby opgenomen moet worden op de couveuseafdeling.

Bevallen en verblijven in Anna Geboortecentrum

Anna Geboortecentrum is er voor jou en jouw gezin tijdens en na de bevalling. Bij jouw bevalling en de verzorging van jouw kind willen we zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoen. In onze kraamsuites staan jij en jouw gezin centraal. Zo hebben onze suites allemaal een eigen badkamer, toilet, koelkastje, televisie en wifi. Je kunt er zelf koffie en thee zetten. Jouw partner kan overdag en ’s nachts bij je blijven in de kraamsuite en jouw andere kinderen en familie mogen overdag wanneer ze willen op bezoek komen. Samen met jou letten we erop dat jij en jouw baby wel de nodige rust krijgen.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Samenwerking in de regio

Verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en klinisch verloskundigen van het Anna Ziekenhuis werken nauw samen met kraamzorgorganisaties rondom het Anna Ziekenhuis in het VSV Anna. Binnen dit VSV worden afspraken gemaakt over de verloskundigezorg en de organisatie hiervan. De nauwe samenwerking en de goede onderlinge contacten zorgen voor uitstekende verloskundige zorg voor jou en jouw baby. Bekijk een overzicht van verloskundigenpraktijken in onze regio. Kijk ook eens op de gezamenlijke website zizobrabant.nl, hier vind je alle informatie over zwangerschap en bevallen, verzameld door de samenwerkende verloskundigen praktijken en ziekenhuizen in de regio.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Vooraf registreren

Heb jij de wens om in het Anna Ziekenhuis te bevallen? Registreer je dan tijdig. Kies hiervoor een rustig moment, zodat bij een spoedopname of de bevalling jouw gegevens bij ons bekend zijn. Je kunt je registreren bij de receptie in de centrale hal, neem dan een geldig identiteitsbewijs en jouw zorgpas mee!

Hulp bij borstvoeding

Soms kun je best wat hulp gebruiken bij het geven van borstvoeding. Daarom werkt er in ons centrum voor geboorte- en kindzorg een lactatiekundige. Zij is een expert in borstvoeding.

Na je bevalling in het Anna

Drie ochtenden in de week is Wijke, onze lactatiekundige, op de afdeling. Ze kijkt dan hoe het gaat met het geven van borstvoeding. Je kunt al je vragen stellen en ze kan meekijken tijdens een voedingsmoment.

Gaat het geven van borstvoeding niet zo goed als gehoopt? Ben je zelf ziek? Of ligt je baby in de couveuse? Ook dan is de lactatiekundige er om jou te helpen. Zij bespreekt jouw situatie met bijvoorbeeld een (neonatologie) verpleegkundige, kraamverzorgende of kinderarts. Zo krijg je adviezen die bij je passen.

Als je weer thuis bent of ergens anders bent bevallen

Ben je nog zwanger? Ben je alweer thuis? Of ben je ergens anders bevallen dan in het Anna? Ook dan kan onze lactatiekundige Wijke je helpen. Haar eigen praktijk Buikje Vol bevindt zich in ons centrum voor geboorte- en kindzorg. Wil je weten wat Wijke voor jou kan betekenen? Kijk dan op de website van Buikje Vol.

Informatieavonden Bevalling, Borstvoeding, en rondleiding 

Meerdere keren per jaar organiseert Anna Geboortecentrum (online) informatieavonden voor aanstaande ouders. Er zijn twee informatieavonden en er is een rondleiding waar je in je zwangerschap naartoe kunt.

Kitty

“Ik voelde: ons kindje is hier veilig”

Lees het hele verhaal

Agenda