Afdeling

Verpleegafdeling neonatologie

Jouw kindje is bij ons op de verpleegafdeling neonatologie opgenomen. Dit is een kleinschalige afdeling die deel uitmaakt van het Anna Geboortecentrum. Door deze kleinschaligheid is er veel persoonlijk contact tussen ouders, verpleegkundigen en kinderartsen. Samen met jou als ouder streven wij naar een persoonlijke, kwalitatief uitstekende behandeling, zorg en nazorg.

Je bent altijd welkom

Op deze afdeling betrekken wij jou zoveel mogelijk bij de zorg voor jouw kindje en zullen wij je begeleiden om zoveel mogelijk zelf voor jouw kindje te kunnen zorgen. Je bent 24 uur per dag, 7 dagen per week welkom.

Over de afdeling

Op de afdeling werken gespecialiseerde neonatologie verpleegkundigen. Daarnaast krijg je op de afdeling ook te maken met: kinderartsen, kinderfysiotherapeut, logopediste en maatschappelijk werkster.

Op de afdeling hangt een bord met daarop de naam van jouw kindje en daarbij de neonatologie verpleegkundige die voor jouw kindje zorgt. Op dit bord kun je aangeven op welk tijdstip je bijvoorbeeld jouw kindje komt voeden.

Zelf verzorgen

Wij willen jou als ouder/verzorger zoveel mogelijk in staat stellen de dagelijkse zorg voor jouw kindje zelf te doen. Omdat voor jouw kindje contact met jou heel belangrijk is, stimuleren wij dit zoveel mogelijk. De vorm van contact hangt af van de situatie of welzijn van jouw kind. Door jouw kind alleen al aan te raken kun je liefde geven. Zodra het mogelijk is kun je een deel van de verzorging overnemen, zoals luier verschonen, temperaturen, wassen. Jij en jouw kind leren elkaar hierdoor beter kennen. Zo kun je beter inspelen op de behoefte van jouw kindje en dit bevordert de hechting.

Bezoektijden

Meer informatie over de bezoektijden geboortecentrum.