Kimberley Wagemans

Functie: kinderarts

Als kinderarts in het Anna ben ik betrokken bij de gezondheid en het welzijn van kinderen van 0 tot 18 jaar. Ik hou me bezig met algemene kindergeneeskunde, pasgeboren en te vroeg geboren baby’s, acute eerste hulp bij kinderen en medisch leiderschap. Kinderarts zijn vind ik echt een roeping, het is iets heel bijzonders om te helpen kinderen de best mogelijke start in hun leven te geven.

Ik ben blij dat ik mijn vak kan uitoefenen in het Anna, omdat we hier heel nauw samenwerken met andere zorgverleners. Persoonlijk ben ik betrokken bij het Verloskundig Samenwerkingsverband en het psychosociaal teamoverleg in de regio. Samen maken we de zorg beter.

Aandachtsgebieden

  • Algemene kindergeneeskunde 0-18 jaar
  • Pasgeborenen en prematuren (te vroeg geborenen)
  • Advanced Paediatric Life Support (Acute eerste hulp bij kinderen)
  • Medisch leiderschap

Opleiding

Mijn studie geneeskunde begon aan de Universiteit van Maastricht. Daarna besloot ik me te specialiseren tot kinderarts. Ik volgde daarvoor een opleiding aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, het Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen en het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Naast mijn specialisatie heb ik de opleiding Master-na-master in de specialistische geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen voltooid.

Publicaties

Naast mijn klinische werkzaamheden heb ik een aantal relevante publicaties op mijn naam staan, waarbij ik bijdragen lever aan de medische kennis en praktijk in mijn vakgebied. Deze zijn te vinden op PubMed.