Wim van den Broek

Functie: chirurg

Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie
  • Gastro-intestinale chirurgie
  • Oncologische chirurgie
  • Proctologie

Wim van den Broek is gastro-intestinaal chirurg en sinds 2005 werkzaam als chirurg in het St. Anna ziekenhuis. Hij heeft speciale aandacht voor de behandeling van colorectaal carcinoom (dikke darmkanker), laparoscopische ingrepen (kijkoperaties, bv galblazen) en proctologie (behandeling van anale en bekkenbodem-aandoeningen).

Hij studeerde geneeskunde in Amsterdam en werd opgeleid tot chirurg in het Medisch Centrum Alkmaar en de vrije Universiteit van Amsterdam. Aansluitend volgde hij in het VUMC, (nu Amsterdam UMC) onder leiding van Prof. MA Cuesta een vervolgopleiding waarin hij zich verder specialiseerde in de gastro-intestinale chirurgie met als focus de laparoscopische chirurgie (kijkoperaties). In 2002 deed hij  een fellowship laparoscopische colon chirurgie bij Prof. Dr. AM Lacy in Hospital Clinic, Barcelona, Spanje.

In 2004 promoveerde hij op het proefschrift “The selective use of diagnostic laparoscopy in patients with suspected appendicitis” aan de Universiteit van Amsterdam, waarin hij de waarde van de kijkoperatie bij patiënten met een appendicitis onderzocht.

Naast zijn reguliere taken als chirurg in het St. Anna ziekenhuis is hij tevens werkzaam in het Catharina Ziekenhuis waar hij samen met de gynaecologen patiënten opereert met uitgebreide eierstokkanker. Verder speelt hij in zijn vrije tijd elektrische gitaar in een rockband.

Eerlijkheid en duidelijkheid naar patiënten toe vindt hij erg belangrijk. Patiënten waarderen vooral dat hij niet om de zaken heen draait maar ook zijn betrokkenheid en begeleiding tijdens het behandeltraject.

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging Gastro-intestinale Chirurgie( NVGIC), Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), Werkgroep Coloproctologie (WCP), Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie (NVGE), European Society Coloproctology (ESCP).