Stijn Geraets

Functie: orthopedisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Kinderorthopedie
  • Patellofemorale instabiliteit (knieschijf uit de kom)
  • Sportorthopedie (operaties aan (kruis)banden, meniscus, kraakbeen)
  • Anterieure kniepijn (voorste kniepijn)
  • Standsafwijkingen van de benen

Opleiding

Bewegen is ontzettend belangrijk, en dan natuurlijk het liefst zonder pijn. Dat is waar ik mij iedere dag voor inzet. Van de allerjongste kinderen tot aan topsporters.

Ik heb in Utrecht fysiotherapie gestudeerd. Omdat ik me nog verder in het menselijk bewegingsapparaat wilde verdiepen ben ik na de fysiotherapie opleiding ook nog geneeskunde gaan studeren met nadien als specialisatie de orthopedische chirurgie. Mijn achtergrond als fysiotherapeut maakt dat ik veel waarde hecht aan een nauwe samenwerking met fysiotherapeuten.

Teamarts

Naast mijn werk in het Anna Ziekenhuis en bij Anna TopSupport ben ik als teamarts verbonden aan het Nederlands heren hockey elftal. Hier vallen mijn persoonlijke en werk interesses mooi in samen. 

Fellowship

In 2021 heb ik gedurende één jaar een fellowship kinderorthopedie gedaan in de St. Maartenskliniek in Nijmegen/Boxmeer en in het Radboud Universitair Medisch Centrum. Tijdens een fellowship specialiseer je je als orthopedisch chirurg in een deelgebied van de orthopedie, in mijn geval de kinderorthopedie. In dit jaar heb ik me naast de algemene kinderorthopedie extra kunnen verdiepen in de patellofemorale instabiliteit (knieschijf uit de kom) en anterieure kniepijn (pijn aan de voorzijde van de knie). Kinderorthopedie vind ik uitdagend. Het geeft voldoening om patiënten te helpen, die op jonge leeftijd vaak al veel verschillende behandelingen hebben gehad. Daarnaast hebben ze door pijn vaak veel sport en bewegen moeten missen.

De sportorthopedie is eveneens een aandachtsgebied waar ik met veel plezier in werk. In november 2021 heb ik een Italiaans fellowship gedaan. Gedurende enkele weken heb ik met één Nederlandse en twee Italiaanse collega’s ervaring op mogen doen in vooraanstaande ziekenhuizen in Nederland en Italië op het gebied van sportorthopedie.

Publicaties

  • S.E.W. Geraets, P.K. Bos, J. van der Stok. Preoperative embolisation in surgical treatment of long bone metastasis: a systematic literature review. EFORT Open Rev 2020;5:17-25 
  • S.E.W. Geraets, P. Glashouwer, M. Reijman, T. Gosens. Communication between orthopedic surgeons and physiotherapists, how are we doing? Nederlands Tijdschrift voor Orthopedie. Dec 2019. Vol 26 
  • S.E.W. Geraets, T. Gosens. De intra-articulaire glucocorticoïdinjectie. Nederland Tijdschrift voor Geneeskunde. 2016;160: D814 
  • S.E.W. Geraets, D.M. Meuffels, B.L. van Meer, H.P. Breedveldt Boer, S.M. Bierma-Zeinstra, M. Reijman. Diagnostic value of medical history and physical examination of anterior cruciate ligament injury: comparison between primary care physician and orthopaedic surgeon. Knee Surg Sports Traumatol Arthrosc. 2013 Nov 15. 
  • S.E.W. Geraets, A.A.M. van der Wurff, T Gosens. Intramuscular haemangioma: case report and systematic review. Nederlands Tijdschrift voor Orthopedie. Maart 2014, Vol 21 

Persoonlijk

Zelf heb ik erg veel gesport. Dagelijks stond ik op het hockeyveld en tegenwoordig ga ik graag de bossen in om een flinke ronde hard te lopen. Het was voor mij logisch om een opleiding te volgen die daarop aansloot.

Het Anna Ziekenhuis is voor mij de ideale werkplek omdat de orthopedie er een groot speerpunt is. Er wordt steeds een stap vooruit gedacht. Doordat het een relatief klein ziekenhuis is zijn er korte lijnen. Dat komt overigens ook terug in de omgeving, ook met fysiotherapeuten en huisartsen is het overleg snel en krachtig.