Rintje Agricola

Functie: orthopedisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • De heup van jong tot oud     
    • Gespecialiseerd in de voorste en achterste benadering voor heupprotheses
    • Expert op het gebied van femoroacetabulaire impingement en heupdysplasie
  • Actief wetenschapper met meer dan 70 publicaties op het gebied van femoroacetabular impingement, dysplasie en heupartrose
  • Staat in de top 10 van alle wereldwijde experts op het gebied van heupartrose (expertscape.com)
  • Knie artrose
  • In 2015 cum laude gepromoveerd op de ontwikkeling van de heup en risicofactoren voor heupartrose

Heupproblemen van jong tot oud

De allernieuwste inzichten op het gebied van heup problematiek toepassen om mensen weer op de been te krijgen of beter te laten presteren, dat is mijn passie. Of het nu gaat om jonge kinderen met heupdysplasie, sporters met femoroacetabulaire impingement of mensen met artrose, ik sta klaar om u te helpen met de nieuwste inzichten. Dit doe ik door wetenschappelijke activiteiten te combineren met patiëntenzorg in het Anna.

Vanaf het begin van mijn promotie in 2010 ben ik gefascineerd door de heup en klachten die zich in deze regio voor kunnen doen. De heup en lies regio wordt vaak omschreven als een complexe regio waarbij allerlei structuren klachten kunnen geven. Om dit beter te begrijpen doe ik veel onderzoek en heb ik fellowships in onder andere Oxford, Melbourne en Qatar gedaan. Daarnaast geef ik regelmatig internationale lezingen en heb nauw contact met andere internationale experts om op de hoogte te blijven van de nieuwste behandelingen om u de beste zorg te kunnen leveren.
Dit kan variëren van uitleg over de aandoening, fysiotherapie, een injectie of een operatie.

Mijn motivatie haal ik uit het kunnen helpen van patiënten. Vaak lopen mensen al lang rond met heup en/of liesklachten waarbij de oorzaak niet altijd duidelijk is. Als ik daar toch achter kan komen én een succesvolle behandeling kan doen waardoor mensen weer tevreden zijn, dan pas ben ik zelf ook tevreden.   

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijk advies op maat. Het Anna is bij uitstek een ziekenhuis waar we u op een persoonlijke, snelle en kwalitatief hoogstaande manier kunnen helpen.