Paulien Huibers

Functie: radioloog

Aandachtsgebieden

  • Musculoskeletale radiologie
  • Mammoradiologie diagnostiek

Opleiding

Mijn geneeskunde opleiding volgde ik aan de universiteit in Maastricht. Daarna ben ik opgeleid tot radioloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Hierna deed ik een fellowship musculoskeletale radiologie in de Maartenskliniek in Nijmegen en liep ik stage in het Radboud UMC in Nijmegen.

Persoonlijk

Ik zie patiënten met allerlei klachten, van sportblessures tot gezwellen. De huisarts of de specialist stuurt ze naar me door, zodat ik ‘van binnen’ kan kijken wat er aan de hand is. Daar gebruik ik verschillende technieken voor.

Ik help graag mensen die komen met pijnklachten aan het bewegingsstelsel of sportblessures. Dit doe ik vooral op onze locatie in Eindhoven. Daar zie ik patiënten soms samen met de orthopeed of sportarts. We zien recreanten, maar ook topsporters. Met het stellen van de juiste diagnose help ik de huisarts of specialist zodat deze een behandelplan kan maken. Ik sport zelf heel graag en heb dat in het verleden op hoog niveau gedaan, dus deze problemen vind ik heel interessant.

Op mijn spreekuur komen ook vrouwen met klachten of een knobbeltje in de borst. Zij zijn meestal erg bezorgd en dat begrijp ik. Mijn doel: zo snel mogelijk duidelijkheid geven. We maken dan een mammografie, een röntgenfoto van de borst. Als het nodig is maak ik een echo of haal ik weefsel weg dat door de patholoog zal worden onderzocht. Ik vertel de patiënt eigenlijk altijd meteen wat ik zie en geef uitleg over wat ik heb gevonden.