Paula Moonen

Functie: uroloog

Aandachtsgebieden

  • Blaaskanker
  • Nierstenen
  • Goedaardige prostaatvergroting

Sinds begin 2019 werk ik met veel plezier als uroloog in het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Het Anna Ziekenhuis heeft korte lijnen, het overleg tussen collega’s is makkelijk en laagdrempelig. Ook streven we ernaar om de patiënten allemaal een vaste uroloog te geven, zodat er een goede band ontstaat. Ik vind het belangrijk dat de beslissing voor de behandeling samen wordt genomen met de patiënt, dat betekent dat we goed luisteren naar wat de patiënt wil en verwacht.

De kaders voor de beslissing worden gevormd tijdens het multidisciplinair overleg samen met de collega’s in de regio. Dit een belangrijk om de kwaliteit van de oncologische zorg continu zo optimaal mogelijk te maken. In praktijk worden de patiënten met blaaskanker, prostaatkanker, nierkanker en testistumoren multidisciplinair besproken om zo een gepersonaliseerd optimaal behandeltraject voor te stellen.

In 2007 ben ik gepromoveerd, het onderwerp was blaaskanker. In die tijd heb ik veel patiënten met blaaskanker ontmoet en vervolgd en deze ervaring heeft mij een beter uroloog gemaakt naar mijn mening. Momenteel ben ik de voorzitter van de vakgroep urologie in het Anna Ziekenhuis en ben ik actief binnen de beroepsbelangen commissie van de Nederlandse Vereniging van Urologie.