Michiel Siebelt

Functie: orthopedisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Gespecialiseerd in de voorste benadering voor heupprotheses
  • Gespecialiseerd in traumazorg, waarbij speciale aandacht is voor de gebroken heup
  • Gespecialiseerd in knieprotheses
  • Gespecialiseerd in schouderprotheses
  • Actief wetenschapper ter verbetering van kwaliteit van zorg
  • In 2013 gepromoveerd op basaal wetenschappelijk onderzoek naar artrose

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Blij met een nieuwe heup

‘Dokter, ik kan er weer naar buiten om te fietsen en te wandelen.’
‘Dokter, ik kan weer spelen met mijn kleinkinderen.’

Dit zijn de reacties waar ik naar streef als iemand een heupprothese heeft gekregen. Voor mij is het de grootste beloning om te horen dat mensen weer volop kunnen genieten van het leven. Precies op die manier zoals zij graag willen, zonder restricties of beperkingen.

Om dit te bereiken ben ik mijzelf gaan specialiseren in de voorste benadering voor het plaatsen van een heupprothese. Patiënten die met deze techniek geholpen worden, kunnen sneller normaal functioneren. Hierdoor is de nabehandeling korter, en verloopt de revalidatie gemakkelijker. In de eerste weken na de operatie streven we er naar om iedereen zo snel mogelijk hun normale eigen leven te laten leiden.

Het meest belangrijke als je vernieuwt in de zorg, is dat je door middel van onderzoek kan laten zien dat het ook écht beter is wat je doet. Daarom ben ik erg blij dat ik binnen het huidige orthopedische team, als wetenschapper binnen het Anna Ziekenhuis aan de slag ben. Door te meten, te evalueren en te toetsen, kunnen we onze innovatieve ambities objectief meten met de wereldtop. Daarvoor zullen we onze patiënten vaak betrekken bij verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Want door deze onderzoeken, mag u als patiënt het optimale verwachten van de zorg in ons ziekenhuis, en zorgen we er samen voor dat u uiteindelijk zo blij kan zijn met een nieuwe heup.