Marjolein Berrevoets-Aerts

Functie: neuroloog

Als neuroloog spreek ik patiënten met verschillende ziektebeelden. Bijvoorbeeld met parkinson of slaapstoornissen. Daarnaast houd ik me bezig met klinische neurofysiologie. Samen met collega’s onderzoek ik waar de klachten van patiënten vandaan komen.

Mijn werk is heel afwisselend. Zo richt ik me op parkinsonpatiënten, dat zijn mensen die vaak best heftige klachten hebben. Het is dan belangrijk om goed te luisteren en samen te overleggen. Omdat je vaak een lange tijd contact hebt, krijg je echt een band. Niet alleen met de patiënt, maar ook met de partner of familie. Dat vind ik heel belangrijk, omdat er bij deze ziekte voor iedereen veel verandert. Bij slaapstoornissen is het contact anders, je kunt daar snel iets voor iemand betekenen. De contacten zijn dus korter. Die combinatie maakt mijn werk zo mooi.

Mijn aandachtsgebieden

  • Parkinson
  • Slaapstoornissen
  • Klinische neurofysiologie

Opleiding

Ik studeerde geneeskunde in Nijmegen en volgde de opleiding tot neuroloog in 2017 in het Radboudumc. Ik ben gepromoveerd op de ziekte van Parkinson. Ik onderzocht hoe je in de spreekkamer parkinson het beste van ziekten die daarop lijken kunt onderscheiden.

Promotieonderzoek

Improving diagnostic accuracy in parkinsonism; 2014