Hans van Kuijk is leefstijlarts en sportarts bij Anna TopSupport

Hans van Kuijk

Functie: leefstijlarts en sportarts

Hans van Kuijk is sinds 1999 als sportarts verbonden aan het Anna Ziekenhuis en Anna TopSupport.

Met 15 jaar ervaring in medische topsportbegeleiding is Hans een allround sportarts met ruime kennis van bewegingsketen gerelateerde klachten. Daarnaast heeft hij een specialisatie in de inspanningsfysiologie/- diagnostiek.

Vanuit de stellige overtuiging dat er bij vrijwel alle welvaartsaandoeningen enorme winst te boeken valt door leefstijl verbeteringen (Exercise is Medicine, Beter Eten Beter Leven), is die benadering door de jaren heen steeds meer het focus geworden van zijn sportgeneeskundig handelen.

Daarnaast is hij de drijvende kracht achter een andere visie op voedingsrichtlijnen bij Hartrevalidatie en bij Keer Diabetes 2 Om binnen het ziekenhuis.

Nu de Anna Zorggroep kiest voor Leefstijl en Preventie als leidend principe voor de hele organisatie, is hij als medisch specialist hoofdverantwoordelijk voor het nieuwe Centrum voor Leefstijlgeneeskunde.

Buiten het ziekenhuis is hij initiator van het project www.gezonddorp.nl in Leende samen met de huisartsenpraktijk aldaar en vanuit dat project ook één van de initiatiefnemers van de inmiddels succesvolle Herenboerderij De Groote Heide. Hij is medeauteur van het boek “Van GezondDorp naar GezondLand”.