Frederieke van de Kerkhof

Functie: casemanager urologie

In 2009 ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige binnen het St. Anna ziekenhuis. Hier is mijn interesse op het gebied van oncologische zorg ontstaan. Na het afronden van mijn opleiding ben ik op verschillende afdelingen werkzaam geweest waaronder de afdeling chirurgie/urologie, waar ik gestart ben met de opleiding tot specialistisch oncologie verpleegkundige. Deze heb ik in 2016 afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam op de afdeling oncologie.

Vanaf januari 2021 ben ik ook werkzaam op de poli urologie als casemanager urologische oncologie. Binnen deze functie komen de oncologische kennis maar ook de achtergrond in chirurgie/urologie samen.

Als casemanager vind ik het belangrijk een vast gezicht voor de patiënt te kunnen zijn. In een onzekere periode in hun leven kan het hebben van een vast aanspreekpunt rust bieden. Ik geef de patiënt voorlichting over behandelopties, weeg samen de voor- en nadelen af en ondersteun in het maken van een keuze. Naast informatievoorziening bied ik psychosociale zorg aan de patiënt maar ook aan hun naasten. Zo nodig leg ik contact met andere disciplines zodat de zorg rondom de patiënt zo optimaal mogelijk geregeld is. Op deze manier hoop ik de patiënt te ontlasten zodat deze zich kan richten op alle mooie dingen in het leven buiten het ‘ziek’ zijn om. 

Doordat ik ook werkzaam ben als verpleegkundige op de afdeling oncologie kan ik de continuïteit in zorg waarborgen voor onze patiënten. Zo blijf ik betrokken bij de patiënt en hun naasten.