Fred van der Linden

Functie: chirurg

Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie
  • Vaatchirurgie
  • Longchirurgie
  • Flebologie
  • Diabetische voet gerelateerde aandoeningen

Fred van der Linden is vaatchirurg en sinds 1993 chirurg in het Anna Ziekenhuis. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit te Utrecht en werd opgeleid tot chirurg in Heerlen en het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Hij heeft speciale aandacht voor de longchirurgie en diabetische voet gerelateerde aandoeningen.

Naast zijn reguliere taken als chirurg is hij meer dan 10 jaar voorzitter van de maatschap geweest en houdt hij zich nu meer bezig met het management van het Anna Ziekenhuis wat hij ook als mogelijkheid ziet om zichzelf nog verder te ontwikkelen. In zijn vrije tijd gaat hij graag op reis met een voorliefde voor Italië, houdt hij van de zomer en is hij veel te vinden in zijn tuin.

Hij vindt de uitdaging in de vaatchirurgie vooral in het contact met de patiënt en zijn of haar familie en het samen zoeken naar en vinden van de juiste behandeling voor de aandoening, soms voor de patiënt op dat moment onder niet optimale omstandigheden; of dit nu claudicatioklachten (etalagebenen) of een aneurysma (verwijding van bijv. de buikslagader) betreft. Een eventuele  ingreep kan zeer uitdagend zijn waarbij het resultaat maar ook het comfort van de patiënt voor hem altijd centraal staat.

Patiënten beschrijven hem als een zorgvuldig en kundig specialist die rust uitstraalt en waarderen hem met name om zijn oprechte medeleven en goede communicatie. 

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV) en European Society for Vascular Surgery (ESVS).