Ester Schepers-van der Sterren

Functie: chirurg

Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie
  • Oncologische chirurgie 
  • Gastro-intestinale chirurgie

Ester Schepers is oncologisch en gastro-intestinaal chirurg en sinds 2009 werkzaam als chirurg in het St. Anna ziekenhuis. Zij heeft speciale aandacht voor de behandeling van colorectaal carcinoom (dikke darmkanker), borstkanker (mammachirurgie) en melanoom (huidkanker).

Zij studeerde geneeskunde in Amsterdam en werd opgeleid tot chirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo. Aansluitend volgde zij in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede een opleiding waarin zij zich verder specialiseerde in de gastro-intestinale chirurgie met als focus de laparoscopische chirurgie (kijkoperaties).

Naast haar reguliere taken als chirurg in het St. Anna ziekenhuis is zij voorzitter van de vakgroep chirurgie en medisch coördinator van de operatiekamers. In haar vrije tijd gaat zij graag skiën en houdt ze van cabaret.

Zij vindt het belangrijk dat patiënten snel duidelijkheid krijgen over hun diagnose en niet onnodig lang in onzekerheid verkeren. Patiënten waarderen haar vooral om het persoonlijke contact, haar betrokkenheid en de tijd die zij voor haar patiënten neemt.

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging Gastro-intestinale Chirurgie( NVGIC), Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie (NVEC), Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO).