Els van Doremalen

Functie: verpleegkundige slaapcentrum

Als medewerker bij het slaapcentrum zie ik patiënten met verschillende slaapproblemen. Zoals slaapapneu, snurken, slaapstoornissen of mensen die overdag slaperig zijn. Deze patiënten begeleid ik bij hun onderzoek. Ik breng apparatuur aan die de hele nacht metingen doen. Van de ademhaling, het zuurstofgehalte in het bloed en soms ook de hersenactiviteit. Zo komen we meer te weten over waarom iemand slaapproblemen heeft of overdag zo moe is.

Sommige patiënten vinden zo’n onderzoek best spannend. Daarom vind ik het belangrijk om ze op hun gemak te stellen, écht te luisteren en goede uitleg te geven. Dan wordt die spanning al snel minder.

Ik vind het mooi om daaraan bij te dragen in een persoonlijk ziekenhuis zoals het Anna. Die sfeer past bij mij. Als patiënten vol vertrouwen het ziekenhuis verlaten, geeft me dat een goed gevoel.

Aandachtsgebieden

  • Begeleiding bij slaaponderzoeken

Opleiding

Na mijn studie Podotherapie was ik een aantal jaar podotherapeut. Vervolgens studeerde ik Verpleegkunde aan Fontys in Eindhoven en werkte ik onder andere als wijkverpleegkundige. In het Anna Ziekenhuis volgde ik een training om patiënten bij slaaponderzoeken te begeleiden.