Delano Puts

Functie: laborant klinische neurofysiologie

Als laborant klinische neurofysiologie doe ik onderzoeken bij patiënten, zoals het meten van de activiteiten van hersenen, spieren en zenuwen, een slaaponderzoek of een evenwichtsonderzoek. Ik zie patiënten met verschillende klachten, waarbij er meestal iets aan de hand is met de hersenen, zenuwen of spieren. Denk aan epilepsie of het carpale tunnel syndroom.

Zo’n onderzoek is voor sommige patiënten spannend. Daarom vind ik het belangrijk om alles rustig en duidelijk uit te leggen. Doordat de onderzoeken vaak een half uur of langer duren, kunnen patiënten bij mij en mijn collega’s hun verhaal kwijt. Ik merk dat zij zich daardoor gehoord voelen.

Wat ik zo leuk vind aan dit vak is dat ik zowel met de zorg voor patiënten als met techniek bezig ben. En ik vind de hersenen super interessant. Ik werk veel met de andere laboranten klinische neurofysiologie samen en ook met neurologen, kno-artsen én chirurgen. Ik monitor namelijk ook de hersenfuncties bij operaties aan de halsslagader. Ik heb dus erg afwisselend werk!

Aandachtsgebieden

  • Klinische neurofysiologie

Opleiding

Ik volgde de opleiding Biometrie aan Zuyd Hogeschool. Daarbij koos ik voor de richting klinische neurofysiologie. In 2021 studeerde ik af en begon ik bij het Anna Ziekenhuis.