Cindy Sangers-Slegers

Functie: specialistisch dermatologie verpleegkundige

Als je een bekende patiënt bent en een nieuw verdacht plekje op de huid hebt, kom je bij mij of een van mijn collega’s terecht. Ik onderzoek het plekje, behandel en verwijs eventueel door. Ook zie ik patiënten die huidkanker hebben of hebben gehad. Ieder half jaar komen ze bij mij op controle. Die controle wisselen ze af met afspraken bij de dermatoloog.

Wat ik belangrijk vind voor patiënten? Dat ze weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen als ze onzeker zijn over plekjes op de huid. Veel mensen kan ik gelukkig geruststellen. Als er wél iets aan de hand is, geef ik uitleg of start ik de behandeling. Sommige patiënten zie ik dus kort en met anderen bouw ik door de jaren heen een band op.

Inmiddels werk ik al heel lang bij het Anna, dus het ziekenhuis ken ik erg goed. Bij de afdeling dermatologie zit ik helemaal op mijn plek. Naast het spreekuur op de afdeling dermatologie werk ik ook op het dermatologisch dagcentrum. Daar behandel ik mensen met bijvoorbeeld eczeem, psoriasis of wonden.

Aandachtsgebieden

  • Huidkanker

Opleiding

In 1990 rondde ik de opleiding verpleegkunde af. Daarna heb ik de dermatologie-opleiding gedaan en volgde ik nog een studie tot casemanager.