Boudewijn Klop

Functie: cardioloog

Aandachtsgebieden

  • Cardiac Implantable Electronic Devices (o.a. pacemakers)
  • Echocardiografie
  • Cardiovasculaire preventie

Als klein kind had ik al besloten dat ik arts wilde worden, maar toen ik een studie moest kiezen, twijfelde ik tussen de kunstacademie, bouwkunde of geneeskunde. Ik koos voor het laatste en dat bleek een schot in de roos. Kunst en bouwen komen nog altijd terug in mijn hobby’s boetseren en fotografie. Je kunt me wakker maken voor het plaatsen van pacemakers, dat vind ik echt heel leuk. In het Anna heb ik een nieuwe pacemakertechniek kunnen introduceren. Enorm interessant. Ik krijg er energie van als we in een behandeltraject de juiste onderzoeken en behandeling kunnen doen en als daarbij ook de samenwerking met collega’s goed loopt. Daarom zijn de korte lijntjes in het Anna zo fijn. Ik koos bewust voor het ziekenhuis vanwege het gemoedelijke karakter en de persoonlijke aandacht voor patiënten.

Promotieonderzoek

Interplay between lipoproteins, the complement system and blood cells in atherosclerosis; Universiteit Leiden in samenwerking met Franciscus Gasthuis, 2014.

Opleiding

In 2020 rondde ik mijn specialistenopleiding tot algemeen cardioloog af in het Erasmus MC. Hierbij heb ik mij speciaal toegelegd op echocardiografie en pacemakers. Daarna heb ik een toegewijd fellowship van een jaar in het UZ Leuven in België gevolgd om mij verder te specialiseren op het gebied van pacemakers. Ook cardiovasculaire preventie heeft mijn speciale aandacht: ik deed mijn promotie onderzoek naar de stofwisseling van cholesterol en vetzuren.