Cardiologie voor onderzoek, advies en behandeling van hartklachten, zoals hartfalen en hartritmestoornissen

Afdeling

Cardiologie

Bij de afdeling cardiologie (hartziekten) van het Anna Ziekenhuis kun je terecht voor onderzoek, advies en behandeling van hartklachten, zoals kortademigheid, vermoeidheid en benauwdheid. De meeste onderzoeken en behandelingen doen we op de polikliniek cardiologie. Je kunt hierbij denken aan behandeling en begeleiding bij hartfalen en de behandeling van hartritmestoornissen.

Behandelingen

Je kunt bij ons terecht voor diverse behandelmogelijkheden. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een pacemaker, katheterisatie van het hart, CT- en MRI van het hart, sportcardiologie en de behandeling van hartfalen. Veel behandelingen en ingrepen vinden plaats op de polikliniek cardiologie. Onze cardiologen zijn algemeen cardioloog, maar hebben daarnaast hun eigen aandachtsgebieden binnen het specialisme cardiologie.

Je eigen cardioloog

Bij ieder bezoek op de polikliniek zie je jouw ‘eigen’ cardioloog en loopt op de verpleegafdeling één vaste cardioloog gedurende een week dagelijks visite. Jouw cardioloog heeft daarnaast dagelijks overleg met collega’s over de behandeling van zijn patiënten. Jouw cardioloog heeft persoonlijk contact met jouw huisarts voor overleg en verwijzing en als je vragen hebt zijn cardiologen van het Anna Ziekenhuis telefonisch snel bereikbaar. Kortom: de kleinschaligheid van het Anna Ziekenhuis staat garant voor persoonlijk contact tussen de cardiologen, verpleegkundigen en patiënten om te zorgen voor optimale diagnostiek, behandeling en begeleiding in het ziekenhuis.

BeterDichtbij

Als je onder behandeling bent bij de polikliniek cardiologie krijg je een e-mail van BeterDichtbij. Met de BeterDichtbij app kun je eenvoudig en veilig vragen stellen aan jouw dokter of verpleegkundige. Bijvoorbeeld over jouw afspraak, behandeling, klachten of therapie. Dit doe je via app-berichten, wanneer het jou uitkomt. Je krijgt altijd binnen drie werkdagen een reactie. Met de BeterDichtbij app kun je ook beeldbellen met jouw dokter of verpleegkundige. Dit kan alleen als je daarvoor een afspraak hebt.

Hebben wij jouw juiste mobiele telefoonnummer?

Tijdens het aanzetten van jouw account, krijg je een sms met een code. Hiervoor hebben wij jouw mobiele telefoonnummer nodig. Je kunt via www.mijnanna.nl controleren of wij het goede nummer hebben. Zo weet je zeker dat je BeterDichtbij kunt gaan gebruiken. Log in, klik dan op ‘Mijn gegevens beheren’ en daarna op ‘Persoonsgegevens’.

Voor medische vragen: gebruik BeterDichtbij waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt ook bellen naar de polikliniek van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 12:15 uur.