Alexander Kroeze

Functie: plastisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Post-bariatrische chirurgie
  • Esthetische chirurgie
  • Reconstructieve chirurgie
  • Hand en polschirurgie

 

Ik behaalde mijn diploma en Master Geneeskunde tussen 2003 en 2009 aan de R.U.G. in Groningen. Na een aantal jaren werkervaring als plastisch chirurg te hebben opgedaan in verschillende ziekenhuizen, werk ik vanaf 1 november 2020 bij het St. Anna ziekenhuis te Geldrop als plastisch chirurg.

Het voordeel van werken in een streekziekenhuis is plastische chirurgie te verrichten in een efficiënte en prettige werkomgeving. De lijnen tussen de werknemers zijn kort en maakt overleg en communicatie vele malen eenvoudiger dan in een groot ziekenhuis.

Mijn interesse binnen de plastische chirurgie ligt in de reconstructieve-, post-bariatrische en  hand- en polschirurgie. Binnen de handchirurgie is het interessant te werken met biomechanica en herstel van deze functie bij aandoeningen en ongelukken. Daarnaast houd ik mij bezig met de reconstructie van patiënten na fors gewichtsverlies door een maagomleiding of maagverkleining. Tevens werken we samen met dermatologen en chirurgen om reconstructie te verrichten na bijvoorbeeld huid- en borstkanker.