Plastische chirurgie Anna Ziekenhuis voor reconstructieve chirurgie, hand- en polschirurgie en cosmetische chirurgie

Afdeling

Plastische chirurgie

Bij het specialisme plastische chirurgie van het Anna Ziekenhuis kun je terecht voor reconstructieve chirurgie, hand- en polschirurgie en cosmetische chirurgie. Onze plastisch chirurgen verrichten reconstructieve operaties om de vorm en functie van een lichaamsdeel te herstellen. 

Wanneer plastische chirurgie?

Dit kan nodig zijn door een aangeboren afwijking of na een ongeval, ziekte, infectie of operatie. Hierbij kun je denken aan de reconstructie van een borst na een borstverwijdering en de correctie van littekens of een hazenlip. Daarnaast is hand- en polschirurgie een belangrijk aandachtsgebied van ons specialisme plastische chirurgie. Zo kun je met het carpaal tunnelsyndroom bij ons terecht. Tenslotte kun je bij ons terecht voor cosmetische chirurgie zonder een directe medische noodzaak, bijvoorbeeld voor een ooglid- en neuscorrectie. Onderzoek en behandeling vinden plaats op onze polikliniek in het Anna Ziekenhuis in Geldrop, in dagbehandeling of tijdens opname op de verpleegafdeling van ons ziekenhuis.

Aangenaam Anna

Bij het specialisme plastische chirurgie in het Anna Ziekenhuis kun je kwalitatief goede patiëntenzorg verwachten met een persoonlijke begeleiding. Je blijft steeds bij dezelfde arts onder behandeling. Waar nodig werken onze plastisch chirurgen samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, zoals chirurgen, internisten, oncologen en kinderartsen. Daarnaast hebben zij overleg met collega’s in andere ziekenhuizen en werken zij in maatschapsverband samen met 10 plastisch chirurgen in de regio Zuidoost-Brabant.

Onze plastisch chirurgen houden zich bezig met de volle breedte van het vakgebied. Daarnaast heeft elke arts meerdere aandachtsgebieden: cosmetische operaties in het gezicht (van wenkbrauwen, oogleden, neus, lippen), correctie van afstaande oren (bij kinderen), reconstructieve chirurgie van de ledematen en de borst (borstvergroting, borstverkleining, borstreconstructie), polschirurgie (carpaal tunnelsyndroom) en handchirurgie.

Spreekuren

Onze plastisch chirurgen verrichten reconstructieve operaties om de vorm en functie van een lichaamsdeel te herstellen, hand- en polschirurgie en cosmetische chirurgie zonder een directe medische noodzaak. Voor een eerste polikliniekbezoek heb je (of jouw kind) een verwijzing nodig van jouw huisarts of specialist. Op de polikliniek houden onze plastisch chirurgen algemeen spreekuur voor volwassenen en kinderen. Daarnaast hebben we specifieke spreekuren, zoals:

  • carpale tunnelstraat: bij de plastisch chirurg en de neuroloog;
  • gezamenlijk handenspreekuur: bij de plastisch chirurg, handchirurg en revalidatiearts;
  • cosmetisch spreekuur: bij de plastisch chirurg;
  • gezamenlijk spreekuur bij de 10 plastisch chirurgen van de maatschap regio Zuidoost-Brabant: voor patiënten met moeilijk oplosbare problemen.