Het Anna ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat met een vorm van telemonitoring op afstand elke maand de glucosewaarden van een patiënt met diabetes kan inzien.

Betere zorg voor diabetespatiënt in Anna Ziekenhuis

Op afstand elke maand inzien wat de glucosewaarden zijn van een patiënt met diabetes. Zodat we veel sneller kunnen bijsturen als dat nodig is. Deze nieuwe vorm van zorg is nu mogelijk voor een bepaalde groep patiënten met diabetes type 1. Het Anna Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland met deze vorm van telemonitoring.

Voor wie is het?

Voor patiënten met diabetes type 1, die een hybride insulinepomp van Medtronic gebruiken. Ook wel het Hybride Closed Loop systeem genoemd. Dat zijn ongeveer 145 patiënten in ons ziekenhuis.

Hoe werkt het?

Als patiënt download je een app die je verbindt met je insulinepomp. Daarmee kun je zelf altijd je glucosewaarden bekijken. Elke maand krijgt het diabetesteam een samenvatting van die glucosewaarden. Als het nodig is, kunnen ze direct bijsturen. Bijvoorbeeld op de instellingen van de insulinepomp of advies over gedrag en leefstijl.

Wat zijn de voordelen?

Op deze manier kunnen we sneller bijsturen als dat nodig is. We hoeven dus niet te wachten tot de volgende afspraak. Daardoor hebben we tijdens de afspraak meer tijd voor andere belangrijke onderwerpen. Zoals leefstijl, de persoonlijke situatie en problemen die je kunt hebben door je ziekte.

Ook kun je hierdoor als patiënt meer rust krijgen en je veiliger voelen.