Leefregels na behandeling van een ingegroeide nagel

Chirurgie

Download / print

Leefregels na de behandeling van een ingegroeide nagel

 • De eerste dag na de behandeling moet je jouw voet of hand goed hoog houden.
 • Je hebt een drukverband om jouw teen of vinger gekregen, deze mag je na 1 dag zelf verwijderen. Indien het te vast zit, kan je het verband nat maken onder de douche.
 • Nadat het verband verwijderd is kan je gewoon douchen. Hierbij is het belangrijk dat je het wondje dagelijks goed schoonmaakt onder de douche. De eerste dagen kan je er een pleister op doen.
 • Indien je behandeld bent met Fenol komt er na ongeveer 1 week wat troebelig vocht uit het wondje. Dit is heel normaal. Goed schoonmaken onder de douche en dan zal dit na een aantal dagen weer overgaan.
 • Als eventueel hechtpleisters geplakt zijn, dan kan je deze zo lang mogelijk laten zitten. Als deze pleisters vies zijn of los laten mag je deze verwijderen.
 • Bij pijnklachten kan je paracetamol 500 mg, 2  tabletten slikken volgens onderstaand schema:      
  tijdstip om in te nemen: 8:00 uur 2 tabletten
  15:00 uur 2 tabletten
  22:00 uur 2 tabletten
  Om de eventuele pijn goed onder controle te krijgen is het van belang om bovenstaand schema zeker 3 tot 5 dagen aan te houden en daarna af te bouwen. Mocht je overgevoelig zijn voor paracetamol of één van de bestanddelen van deze tabletten dan dien je deze niet te gebruiken. Neem bij pijnklachten dan contact op met de polikliniek Chirurgie.

Wat te doen bij vragen of problemen

Bij vragen of problemen kan je contact opnemen met de polikliniek Chirurgie. Buiten kantooruren kan je in geval van dringende zaken contact opnemen met de Spoedeisende Hulp.

Dagelijks:
8.30 - 17.00 uur : Polikliniek Chirurgie : 040 - 286 48 72
Na 17.00 uur : S.E.H. (spoedeisende hulp) : 040 - 286 48 34