Kaakchirurgie Anna Ziekenhuis helpt bij problemen met je gebit, kaken, mond, speekselklieren of aangezicht

Afdeling

Kaakchirurgie

Als je problemen hebt met je gebit, kaken, mond, speekselklieren of aangezicht, kun je terecht bij het specialisme kaakchirurgie in het Anna Ziekenhuis. Onze artsen zijn opgeleid tot mond- kaak- en aangezichtschirurgen en tandarts en hebben zich bovendien gespecialiseerd in meerdere aandachtsgebieden binnen het specialisme kaakchirurgie. Hierdoor kunnen zij de volle breedte van het vakgebied uitoefenen.

Onze behandelingen

Onze kaakchirurgen behandelen dan ook allerlei afwijkingen en letsels in het hoofd- en halsgebied. Je kunt hierbij denken aan een afwijking van de kaakstand of het missen van tanden en kiezen, een loszittend kunstgebit of obstructief slaap apneu syndroom. Bovendien kun je bij ons terecht voor gespecialiseerde behandelingen, zoals traumatologie, speekselklier operaties en behandeling met botox bij functionele klachten, bijvoorbeeld bij knarsen en pijnklachten van de kaakspieren. Onderzoeken en behandelingen vinden bij ons bijna altijd poliklinisch plaats. Opname in het ziekenhuis is dus meestal niet nodig.

Persoonlijke zorg

Ons specialisme kaakchirurgie kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg voor mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. Wij hebben korte wachttijden waardoor je snel terecht kunt. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) is ook onderdeel van kaakchirurgie. In dit centrum kun je terecht als een behandeling in de algemene tandartspraktijk niet (goed) mogelijk is of als specifieke expertise nodig is. Daarnaast hebben we een speciaal botoxspreekuur kaakchirurgie.

Je hebt een verwijzing van jouw huisarts, tandarts of arts uit ons ziekenhuis nodig. Verder vinden er operaties plaats, waarvoor we jou niet in het ziekenhuis hoeven op te nemen. Op onze poliklinische operatiekamers kun je onder plaatselijke verdoving een (kleine) operatieve ingreep ondergaan. Zo kunnen we een verstandskies of wortelrest verwijderen of een tand implantaat plaatsen. 

Keurmerken

Ons specialisme kaakchirurgie heeft het keurmerk van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS-keurmerk).

Ons specialisme kaakchirurgie heeft het keurmerk van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI-keurmerk).