Geestelijke verzorging voor een vertrouwelijk gesprek of steun na slecht nieuws

Afdeling

Dienst geestelijke verzorging

Soms roept ziek zijn vragen op. Hoe ziet mijn toekomst eruit? Waarom overkomt mij dit? Misschien zijn dit gevoelens en gedachten die je herkent en waarover je wilt praten. Voor een vertrouwelijk gesprek of steun na slecht nieuws, kun je terecht bij de dienst geestelijke verzorging van het Anna Ziekenhuis. Onze geestelijk verzorgers kunnen hierin net een stap verder gaan dan jouw behandelend arts en verpleegkundigen. 

Iedereen is bij ons welkom

Ongeacht geloof of levensbeschouwing. Je kunt zelf contact opnemen met een geestelijk verzorger. Je kunt ook een verpleegkundige vragen om contact op te nemen met een geestelijk verzorger. Alle wereldreligies zijn in ons centrum vertegenwoordigd: je kunt lezen in de Bijbel, Torarol, Koran of Bhagavad gita. 

Begeleiding bij vraagstukken

De dienst geestelijke verzorging van het Anna Ziekenhuis biedt begeleiding bij verschillende vraagstukken voor patiënten en naasten. Wij kunnen met jou in gesprek gaan en jou begeleiden bij levensvragen en rouwverwerking. Op verzoek verzorgen wij rituelen aan bed, zoals dopen, ziekenzalving of ziekenzegening. We kunnen samen ook kiezen voor een passend ritueel en bijvoorbeeld met jou mediteren, bidden of lezen. Ook kun je bij ons terecht voor een waakkoffer. Hierin zitten producten die je kunt gebruiken tijdens het waken, zoals een draagbare cd-speler, massageolie, (geur)kaarsen en een boekje met mooie teksten. Ook kun je dag en nacht in ons stiltecentrum terecht om even te zitten, een kaarsje aan te steken, iets te schrijven in het intentieboek, te mediteren of te bidden.