Nicky van Melick

Functie: bewegingswetenschapper

Aandachtsgebieden

  • Wetenschappelijk onderzoek

 

Toen ik in 2007 afstudeerde voor zowel fysiotherapie als bewegingswetenschappen, ging ik in eerste instantie aan het werk als fysiotherapeut. Na een aantal jaren merkte ik dat ik het doen van wetenschappelijk onderzoek toch wel miste en kreeg ik bij mijn toenmalige werkplek de gelegenheid te starten met een promotietraject. Omdat mijn interesse, ook als fysiotherapeut, altijd bij de revalidatie van sporters met een voorste-kruisbandreconstructie lag, was het logisch om ook op dat onderwerp onderzoek te gaan doen.

Nadat in 2014 de nationale richtlijn voor de behandeling van sporters met een voorste-kruisbandreconstructie verscheen bij het KNGF (de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten), werd ik gezien als een expert op dit gebied. Dat zorgt ervoor dat ik op dit moment me vooral nog steeds bezig houd met deze groep patiënten. Dat doe ik op 3 vlakken: in mijn werk als sportfysiotherapeut, als docent en natuurlijk ook als onderzoeker binnen het Kenniscentrum Orthopedie van het Anna. Binnen het Kenniscentrum Orthopedie ben ik verantwoordelijk voor de gehele tak van sportorthopedie, waar ook de enkel- en schouderoperaties onder vallen.

Binnen het Anna is er een grote ambitie om de zorg voor deze groep patiënten naar het hoogste niveau te tillen. Het is ontzettend mooi dat ik hier als onderzoeker deel van kan uitmaken.

Bijzonderheden

  • In maart 2019 gepromoveerd op de behandeling van sporters na een voorste-kruisbandreconstructie
  • Regelmatig publicist 
  • Achtergrond als bewegingswetenschapper en sportfysiotherapeut

 

Bekijk mijn lijst met publicaties.