“Mijn casemanager Kitty verdient een standbeeld”

Toen bij Robbert Linden darmkanker met uitzaaiingen werd geconstateerd, stond zijn leven van de ene op de andere dag op zijn kop: “De hele molen ging direct van start. Onderzoeken, opereren, revalideren. Iedereen heeft op zo’n moment het beste met je voor. Maar het is wel veel. Gelukkig heb ik mijn casemanager Kitty en zij is de spil in alles. Zonder haar zou ik me echt geen raad weten.”

“Als ik haar nodig heb, is Kitty er altijd voor mij. Een paar dagen na de operatie had ik bijvoorbeeld geen gevoel in mijn benen. Dat is niet goed, dacht ik. Ik heb Kitty een appje gestuurd en zij heeft direct alles in gang gezet. Niet naar de ehbo maar direct naar de chirurg in het Anna. En die stond al klaar toen ik aankwam. Dat is echt onbetaalbaar.”

Motivatie

“Kitty probeert alles om het draaglijker te maken voor mij. Ze motiveert me als ik even ‘down’ ben. En ze komt steeds met nieuwe wegen die we kunnen bewandelen. Via Kitty ben ik ook bij dokter Bemelman in het Amsterdam UMC beland. Ik ga jou fixen, zei hij nadat Kitty hem mijn dossier had laten lezen. Ik heb gezegd: "Ok, maar onder voorwaarde dat ik na de operatie weer naar mijn vertrouwde Anna in Geldrop mag voor de revalidatie. Ik heb zelfs een briefje in mijn portemonnee waarop staat: Bij ongeval of calamiteit, naar: Anna Ziekenhuis Geldrop.”

Standbeeld

“Zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig gaat het nu heel goed met me. Ik heb net een nieuwe behandeling achter de rug. En ook dat was weer een idee van Kitty. Sindsdien ben ik een ander mens en dat heb ik allemaal te danken aan die lieve schat. Ik zeg het tegen iedereen die het horen wil: Kitty verdient een standbeeld.”