“Je begrijpt beter wat je patiënt heeft ervaren.”

Fysiotherapeut Luuk van der Laar uit Dordrecht nam deel aan de Fellowship artrose. “Ik wilde graag meer weten over prothesiologie als aanvulling op mijn huidige kennis en ervaring. Deze fellowship van het Anna was een van de weinige aanbieders op dit gebied.”

Als deelnemer volgde hij drie theoriedagen én ging hij de OK in met de orthopeden van het Anna. “Het interactieve karakter van de praktijkdagen was erg bijzonder. De orthopeden namen ons mee in het proces en lieten ons meekijken met een operatie.” Voor een fysiotherapeut een mooi kijkje in de keuken. Luuk: “Op deze manier krijg je een goed beeld van het totale proces waar je patiënt doorheen gaat. We gingen inhoudelijk echt de diepte in. Iets wat ik bij andere cursussen voor fysiotherapeuten wel eens mis.”

Belangrijke inzichten

De fellowship heeft Luuk als eerstelijns fysiotherapeut belangrijke inzichten gegeven die hem helpen zijn patiënten nog beter te helpen: De fellowship heeft Luuk als eerstelijns fysiotherapeut belangrijke inzichten gegeven die hem helpen zijn patiënten nog beter te helpen: ”Je begrijpt beter wat je patiënt heeft ervaren in het voortraject. Je herkent dingen beter waardoor je de patiënt kan geruststellen of zo nodig kan terugverwijzen naar de orthopeed.”