“Een goede balans van theorie en praktijk.”

“Ik was op zoek naar verdieping van mijn kennis op het gebied van orthopedie.” Via LinkedIn zag Lieke de mogelijkheid om bij het Anna in Geldrop een fellowship fysiotherapie op sportgebied te doen. “Er gebeurt veel in Geldrop op het gebied van orthopedie en fysiotherapie. Er is een uitgebreid kennisnetwerk van orthopeden en fysiotherapeuten.”

Specifiekere kennis over orthopedie en de afwisseling van theorie- en praktijkdagen waren een belangrijke reden om deel te nemen. “De praktijkdagen maakten mij enthousiast. Het is best lastig om meeloopdagen te regelen bij andere orthopeden en de meeste cursussen zijn vooral theoretisch.”

Completer beeld

Op de praktijkdagen liep Lieke mee met de orthopeden op de poli. Ze kwam ook op de verpleegafdeling en keek mee met de fysio’s in het ziekenhuis. “Je krijgt een completer beeld van het proces waar de patiënt doorheen gaat.” Dit heeft Lieke belangrijke inzichten gegeven over de samenwerking met de orthopeed. “Ik kan nu beter beoordelen wanneer het nodig is om een patiënt terug te sturen naar de orthopeed.”

Stukje wetenschap

Binnen de (sport)orthopedie in het Anna Ziekenhuis wordt regelmatig onderzoek gedaan met bijbehorende publicaties. In de fellowship zat ook een wetenschapscomponent. “Ik vond de onderzoeksopdracht erg leuk om te doen. Iets wat ik helemaal niet had verwacht in een cursus.”

Lieke is erg positief: “Het was goed ingericht. Er zat een duidelijke opbouw in en ik kijk er met veel plezier op terug.”