“Met Sinterklaas gaf ik mijn Anna powervrouwen een beker.”

“Ik heb een lange historie met ziekenhuizen. In het Anna kwam ik voor het eerst in 2017. Dat was voor een galblaasoperatie. En daarna ben ik gebleven. Het Anna is klein, de sfeer is fijn en de mensen zijn lief. Ik voel me hier veilig.”

“Ik heb 2 keer kanker overwonnen. Eerst non-Hodgkin en later borstkanker. Ik ben behandeld door dokters Linda van de Winkel en Ester Schepers-van der Sterren. Zij zijn echt mijn reddende engelen geweest. Na de eerste keer kanker had ik geen fut meer om te vechten, maar zij zeiden dan telkens: kom op, je moet door. En dan kon ik weer.”

“Het zijn niet alleen de dokters. Ook de assistenten en de verpleegkundigen. Een van hen gaf me zelfs haar privé contactgegevens. Kon ik haar mailen als er iets was en dan zou zij voor mij naar de dokter gaan. Om iedereen te bedanken heb ik voor Sinterklaas de mok op de foto laten maken.”

“De afbeelding op de mok stamt uit de tweede wereldoorlog toen vrouwen in de fabrieken werden ingezet om het land en de oorlogsmachine draaiend te houden. Ik heb al mijn powervrouwen in het Anna die mok gegeven als dank voor alles. Want ik heb echt het gevoel dat we het samen hebben gedaan.”