“Naar het Anna voor vier bevallingen en de bananensoezen”

Amanda woont in Mierlo en komt al sinds 1997 naar het Anna. “Ik was toen in verwachting van mijn oudste zoon. Hij is hier geboren en sindsdien ben ik blijven plakken.” Amanda kreeg nog 3 kinderen, allemaal kwamen ze in het Anna ter wereld. “Mijn jongste dochter is geboren in 2019 dus ik kom eigenlijk al bijna 20 jaar op de afdeling gynaecologie.”

“Iedere keer als ik hier kom, voelt het een beetje als thuiskomen. Er is heel veel veranderd in al die jaren natuurlijk, maar sommige dingen ook niet. Achter de balie zitten nog steeds dezelfde dames. Toen ik kwam voor de geboorte van mijn dochtertje in 2018 wisten ze nog wie ik was. 11 jaar na de vorige bevalling. Dat vind ik heel speciaal! Als ik voor iets anders in het ziekenhuis moet zijn, loop ik ook altijd even langs de afdeling om gedag te zeggen.”

“Ik voel me hier prettig. En je kunt hier nog eens een grapje maken. Ik heb heel wat afgelachen met de mensen hier. Toen we afscheid namen na de geboorte van mijn jongste dochter werd ik naar buiten gebracht en uitgezwaaid. Maar toen de dames weer naar binnen moesten, stonden ze zo hard te zwaaien dat ze met de rolstoel klem kwamen te zitten in de draaideur. Dat soort dingen vergeet je nooit.”

“Geloof het of niet, maar soms gaan we met de kinderen naar het Anna, gewoon als uitje. Ik zal het best bewaarde geheim van het Anna verklappen: ze hebben hier de lekkerste bananensoezen, vers van de bakker aan de overkant! Als we vroeg zijn, laten we ze voor de zekerheid apart leggen. Gaan we eerst een stukje wandelen, en dan komen we terug naar het Anna om te smullen!”

Meer informatie

Anna Geboortecentrum ❯ 

Kitty

“Ik voelde: ons kindje is hier veilig”

Lees het hele verhaal