Ouders kunnen een borstkolf huren via MYPUMP in het Anna Ziekenhuis. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag.

Ouders kunnen 24/7 een borstkolf huren in het Anna Ziekenhuis

Borstvoeding draagt bij aan de beste start voor een baby. Voor veel vrouwen hoort kolven daarbij. Om dat gemakkelijker en aangenamer te maken, kun je als ouder vanaf nu een borstkolf huren via MYPUMP in het Anna Ziekenhuis. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Wij zijn daarmee de eerste plek in Zuid-Nederland waar je op deze manier een borstkolf kunnen huren.

Bij de ingang van de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis staan veertien kluisjes. In die kluisjes zitten borstkolven en kolfsets voor iedereen uit de regio. Ongeacht waar de baby is geboren. Als ouder kun je online een borstkolf reserveren en betalen. Daarna kun je deze ophalen en (thuis) gebruiken. Wanneer het jou uitkomt: ook in het weekend en ’s nachts. De ingang van de Spoedeisende Hulp is altijd open.

Gemak voor de ouder

“Voorheen konden ouders voor het huren van een borstkolf in de regio alleen terecht in een thuiszorgwinkel. Die winkel is ’s nachts, op zondagen en feestdagen gesloten”, vertelt verpleegkundige Evelien Rambach. Samen met verpleegkundige Marloes van Beek heeft ze ervoor gezorgd dat de borstkolven te huur zijn in het Anna Ziekenhuis. “MYPUMP zorgt voor de borstkolven en de online reserveringen. Is de voorraad bijna op? Dan vullen ze die weer bij”, legt Marloes uit. “Zo grijp je nooit mis. En voorkomen we dat ouders verschillende plekken af moeten rijden op zoek naar een beschikbare kolf.” Evelien vult aan: “En je kunt kiezen voor nog meer gemak. Want als je de kolf niet meer nodig hebt, kun je tegen betaling gebruikmaken van een ophaalservice.”

Borstvoeding draagt bij aan de beste start

Borstvoeding draagt bij aan de beste start voor een baby. Daarom vinden we het belangrijk om jou als ouder zo goed mogelijk daarin te begeleiden. Zes keer per jaar is er een voorlichtingsavond borstvoeding. Ook is er drie ochtenden per week een lactatiekundige aanwezig op de kraamafdeling. Het kunnen huren van de borstkolven is daarop een mooie aanvulling. “Op deze manier kunnen we nog meer betekenen voor ouders uit de regio: want hoe aangenaam is het om 24/7 een kolf te kunnen huren én op te kunnen halen?”

Handige informatie

Je kunt kiezen voor een borstkolf Medela Symphony S, M of L. Wil je een borstkolf huren of meer informatie? Dan kun je terecht op www.mypump.nl

Bekijk hier het filmpje dat Studio040 maakte over het huren van een borstkolf bij Anna.