Behandeling van gordelroos in het gezicht

Pijnbestrijding

Gordelroos in het gezicht. Wat is het?

De medische term voor gordelroos is herpes zoster. Dit is een virus. Bij kinderen uit het virus zich in waterpokken, bij volwassenen kan dit virus opnieuw actief worden. Dit gebeurt meestal in een periode dat er een verminderde weerstand is. Het virus verspreidt zich vanuit de zenuwknoop en geeft typische huidklachten, meestal op de romp maar dit kan ook voorkomen in het gezicht. Hiervoor word je behandeld.

Voorbereiding

Enkele dagen voor de behandeling heb je een afspraak bij bureau opname voor een intakegesprek. Je dient voor de behandeling nuchter te zijn. Dit betekend dat je vanaf 12 uur ‘s nachts niet meer eten, drinken en of roken. De behandeling vindt plaats onder röntgendoorlichting. Als je zwanger bent of zou kunnen zijn geef dit dan door. Heb je onlangs een herseninfarct of hersenbloeding gehad, een hartklepprothese of stent gekregen? Geef dit dan door aan jouw behandelend arts.

Stoppen met bloedverdunners of antistolling

Bloedverdunners of antistollingsmiddelen moeten in overleg met de arts enkele dagen gestopt worden. Je krijgt de informatie hierover op de polikliniek.

De dag van de behandeling

Je meldt je ‘s morgens op het dagcentrum, routenr. 88. Op het dagcentrum krijg je een OK-jasje aan en ga je in een bed liggen. Je wordt naar de polikliniek pijnbestrijding gebracht voor de behandeling. Hier krijg je in jouw hand of arm een infuusnaaldje om de narcosevloeistof met een spuitje in te brengen. Onder röntgendoorlichting wordt op jouw wang met een stift de plaats bepaald waar geprikt gaat worden. Op die plaats wordt de huid verdoofd. Daarna word je onder sedatie (lichte narcose) gebracht. Hierna wordt een naald met een electrode tot aan de kern van de zenuw ingebracht. Met elektrische klopjes wordt de exacte plaats van de electrode bepaald. Als de naald goed zit worden er ontstekingsremmende medicijnen ingespoten.
De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling ga je even naar de uitslaapruimte en vervolgens terug naar het dagcentrum. Na ongeveer 2 uur mag je naar huis. Na de behandeling mag je niet zelf aan het verkeer deelnemen. Zorg er daarom voor dat je begeleiding meeneemt.
Krijg je binnen 6 uur na de behandeling koorts boven 38.5 C, bel ons dan.

Heb je nog vragen?

Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van de mondelinge informatie, maar als aanvulling hierop. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig door te lezen.

Heb je nog vragen neem dan contact op met de polikliniek pijnbestrijding, telefoon: 040 - 286 48 61.