Parkinsonverpleegkundige

Neurologie

Download / print

Inleiding

Je bent onder behandeling bij één van de neurologen van het Anna Ziekenhuis voor de ziekte van Parkinson. Deze ziekte openbaart zich in verschillende vormen. Jouw arts heeft jou het nodige verteld over jouw vorm van Parkinson en over de behandeling. Toch zijn er vaak praktische vragen en problemen die verband houden met jouw ziekte. Voor al deze vragen en problemen kun je terecht bij onze parkinsonverpleegkundige.

Wat kan de parkinsonverpleegkundige voor jou doen?

De parkinsonverpleegkundige geeft jou meer informatie over de ziekte zelf en de behandelingsmogelijkheden.

Verder biedt zij een luisterend oor aan alle patiënten en hun familie. Er verandert veel voor een parkinsonpatiënt en zijn omgeving. Daarbij kan steun heel welkom zijn.

Je kunt een beroep op de parkinsonverpleegkundige doen als je behoefte hebt aan informatie of advies. Wie Parkinson heeft, heeft niet alleen te maken met lichamelijke klachten. Naast informatie en advies over de ziekte zelf, kan zij jou ook informeren bij vragen over bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, woningaanpassing of jouw werksituatie.

De parkinsonverpleegkundige zoekt samen met jou naar een oplossing voor jouw hulpvraag en kan jou de weg wijzen naar diverse instanties zoals de thuiszorg, de gemeente of de patiëntenvereniging.

De parkinsonverpleegkundige is aangesloten bij het ParkinsonNet. Daardoor staat zij in direct contact met andere hulpverleners, zoals een fysiotherapeut, een logopedist of jouw huisarts. Zij kan zorgen dat je bij de juiste hulpverlener terecht komt.

Hoe bereik je de parkinsonverpleegkundige?

Telefonisch

  • Op werkdagen houden de parkinsonverpleegkundigen van 13:00u tot 14:00 telefonisch spreekuur. Je kunt zonder afspraak bellen naar 040-286 4422.
  • Als je een vraag hebt die niet kan wachten, mag je bellen op werkdagen tussen 8:30 en 12:15 uur naar de polikliniek Neurologie op telefoonnummer 040- 286 4887 keuze 2.

Digitaal

  • Je kunt ook mailen naar parkinsonverpleegkundige@st-anna.nl.
  • Of je kunt een bericht sturen via de BeterDichtbij app.
  • Heb je een herhaalrecept nodig? Deze kun je aanvragen via de mijnAnna app.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ziekte van Parkinson kun je ook terecht bij de Parkinson vereniging:

  • www.parkinson-vereniging.nl
  • telefoonnummer: 030-656 13 69