Een lage bloeddruk veroorzaakt vaak klachten zoals vermoeidheid, duizeligheid en flauwvallen. Een lage bloeddruk is meestal onschuldig. De klachten gaan vaak vanzelf over zonder behandeling. Als de klachten lang aanhouden of steeds terugkeren, kan dat veel invloed hebben op je dagelijks leven.

In het Anna Ziekenhuis kun je terecht voor onderzoek en behandeling van een lage bloeddruk. Een lage bloeddruk kan worden veroorzaakt door aanleg, hogere leeftijd, maar ook door medicijnen, hartritmestoornissen, een infectie of een andere ziekte, zoals Parkinson of diabetes. Je huisarts kan je bij aanhoudende of onverklaarbare klachten doorverwijzen naar het Anna Ziekenhuis.

Hoe gaat onderzoek naar een lage bloeddruk in zijn werk?

Je krijgt verschillende onderzoeken om vast te stellen of je een lage bloeddruk hebt en wat de oorzaak hiervan is. Je krijgt bijvoorbeeld een bloedonderzoek, urineonderzoek, een echo en een 24-uurs bloeddrukmeting. Bij een 24-uurs bloeddrukmeting krijg je een band om je arm met een bloeddrukmeter. Een aantal keer per uur wordt je bloeddruk en je hartslag gemeten. De meter hangt aan een riem op je heup en slaat alle waarden automatisch op. De resultaten van de verschillende onderzoeken bepalen de behandeling. De internist-vasculair geneeskundige die je onderzoekt en behandelt, werkt hierbij nauw samen met specialisten van de afdeling cardiologie, neurologie, KNO-artsen en geriatrie.

Onderzoek naar lage bloeddruk in het Anna Ziekenhuis  

Er zijn in Nederland maar weinig artsen die gespecialiseerd zijn in onderzoek en de behandeling van een lage bloeddruk. De internist-vasculair geneeskundige van het Anna Ziekenhuis heeft zich gespecialiseerd in onderzoek naar lage bloeddruk en heeft veel ervaring met de behandeling hiervan. Onze betrokken specialist biedt je de beste zorg bij een lage bloeddruk.