Voor toediening gereed maken van speciale medicatie

Download / print

Waarom deze folder?

In het ziekenhuis krijg je binnenkort een medicijn per infuus of injectie toegediend.

Door de polikliniek wordt met jou een afspraak gemaakt wanneer je op de verpleegafdeling of dagbehandeling verwacht wordt. Daar wordt jou dit geneesmiddel toegediend.

Waarom moet je bellen naar de apotheek?

Wij vragen aan jou om één dag voor de toediening vóór 15.00 uur aan de apotheek te bevestigen dat jouw afspraak inderdaad door kan gaan.

Dit is van groot belang om de volgende redenen:

  • Dit medicijn is na bereiding erg kort houdbaar. Om de kwaliteit te kunnen garanderen dient dit medicijn kort voor de toediening te worden bereid. Deze werkzaamheden vragen nogal wat voorbereiding en planning door de apotheek.
  • Het medicijn dat je toegediend gaat krijgen is een zeer kostbaar medicijn. Door je persoonlijke bevestiging voorkomen we dat we het kostbare medicijn weg moeten gooien.

Hoe bevestig je de afspraak?

Hiervoor hebben we een speciaal kaartje ontworpen met daarop jouw gegevens. Deze gegevens dienen bij ons binnen te zijn voordat we kunnen overgaan tot het bereiden van het infuus of de injectie.
Dit kaartje ontvang je op de afdeling of dagbehandeling samen met deze folder nadat het geneesmiddel voor de eerste keer is toegediend.

Wat kun je doen, wanneer je vergeten bent te bellen?

Ben je vergeten één dag voor je afspraak de apotheek te bellen, dan wordt het medicijn niet bereid en kom je voor niets naar het ziekenhuis.

Kom je er ’s morgens achter dat je vergeten bent te bellen informeer dan alsnog de afdeling. Wellicht kunnen we je diezelfde dag alsnog het medicijn toedienen.

Wat als je niet op de afspraak kunt komen?

Om een afspraak te verzetten neem je contact op met de betreffende polikliniek of afdeling. Er kan dan een nieuwe afspraak worden gepland.
De apotheek kan geen nieuwe afspraak voor jou plannen.

De apotheek en afdeling danken je voor je medewerking.

Voor 15.00 uur bellen:
telefoonnummer van de apotheek:    040 - 286 4858
telefoonnummer van de afdeling:      …………………
telefoonnummer dagbehandeling:    …………………