Cardiovasculaire Risicodienst

Cardiovasculaire Risicodienst

Jouw huisartsenpraktijk is gestart met het zorgprogramma Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM) voor controle van patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Zoals je weet, draagt regelmatige controle bij tot een goede behandeling.

Jouw huisarts heeft jou daarom aangemeld bij de Cardiovasculaire Risicodienst (CVRD), van DiAnna, het diagnostisch centrum van het Anna Ziekenhuis. Dit houdt in dat jij, namens de huisarts, oproepen ontvangt voor een (half)jaarlijks bloed- en urineonderzoek.

Het bloed- en urineonderzoek bestaat onder andere uit het bepalen van de cholesterolwaardes, de bloedsuikerwaarde en de nierfuncties. Door deze zorgvuldige en gestructureerde aanpak kunnen risicofactoren voor hart- en vaatziekten onder controle blijven en eventueel tijdig behandeld worden.

De zorg rondom risicofactoren voor hart- en vaatziekten wordt verzorgd door de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente. Jouw huisarts ontvangt, na bloedafname, binnen enkele dagen de onderzoeksresultaten. Als je nog geen afspraak hebt, dan kan je met de huisarts of praktijkondersteuner een afspraak maken om deze uitslagen te bespreken.

Voor vragen of verhinderingen kan je contact opnemen met de Cardiovasculaire Risicodienst, op werkdagen bereikbaar van 9.00 - 12.00 uur, telefoonnummer: 040 - 286 40 39.

Bloedafname bij jou in de buurt

Voor bloedafname kan je terecht op één van onze bloedafnamelocaties bij jou in de buurt. Jouw resultaten worden direct opgeslagen in het systeem van het Anna Ziekenhuis en zijn zo snel inzichtelijk voor jouw specialist.

De locaties en actuele openingstijden vind je op www.annaziekenhuis.nl/bloedafname. Of scan met jouw telefoon of tablet onderstaande QR-code.

LET OP: Tijdens vakantieperiodes kunnen andere tijden gelden