Zorg op de leerkamers

Download / print

Welkom op de verpleegafdeling

Je bent momenteel opgenomen in het Anna Ziekenhuis. Tijdens je opname wordt er door de specialist en/of arts-assistent, samen met jou, gekeken naar je behandeling.
Met de verpleegkundigen heb je het meest contact. Zij dragen zorg voor jouw dagelijkse (verpleegkundige) verzorging.

Het Anna Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis en daarom werken er verpleegkundigen die in opleiding zijn. Het ziekenhuis heeft leerkamers op de diverse afdelingen. Je leest in deze folder meer over deze leerkamers en wat dat voor jou betekent.

Wat is een leerkamer?

Binnen een leerkamer bieden wij aan verpleegkundigen in opleiding een krachtige leeromgeving met als doel de zorg naar een hoger niveau te tillen. Samen leren en werken staat voor de studenten én medewerkers centraal.

Binnen de leerkamers werken diverse studenten op mbo- en hbo-niveau. Dit zijn voornamelijk derde- en vierdejaars studenten. De studenten werken onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige.
De studenten mogen steeds meer taken zelfstandig uitvoeren zodra zij hebben laten zien dat ze hiervoor bekwaam zijn.

Onderwijs staat centraal binnen de leerkamers. De studenten worden gestimuleerd om informatie op te zoeken en samen te werken.

Wat merk jij?

We streven ernaar dat de zorg op de leerkamer zo prettig mogelijk verloopt. Wat betekent het nu voor jou?

  • Je wordt verzorgd door studenten van verschillende niveaus en dus met andere bevoegdheden.
  • De studenten zullen je meer vragen stellen. Vragen over jouw ziektebeeld, gemoedstoestand etc. om jouw gezondheidstoestand helder te krijgen.
  • Een student zal soms eerst overleggen met de gediplomeerde verpleegkundige of medestudent, om jouw vraag goed te kunnen beantwoorden.

Jouw ervaring?

Wij hopen dat je verblijf in het ziekenhuis voorspoedig verloopt. Wij streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te leveren. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over de gang van zaken.
Omdat we met de leerkamers het doel hebben de zorg naar een hoger niveau te tillen en leren centraal staat op deze kamers, horen wij graag van jou als je verbeterpunten voor ons hebt. Positieve punten mogen natuurlijk ook.

Heb je nog vragen over de leerkamer, stel ze dan gerust aan de verpleegkundigen op de afdeling. Wij wensen je een voorspoedig herstel.