Afdeling

Verpleegafdeling geriatrie

Ben je als oudere patiënt in het Anna Ziekenhuis terecht gekomen en heb je meerdere problemen? Dan kom je meestal terecht op de verpleegafdeling geriatrie. De geriater is hier je hoofdbehandelaar. Hij of zij kijkt naar je acute lichamelijke probleem. En daarnaast naar je sociale, geestelijke en lichamelijke toestand. De geriater stelt daarbij de waarom-vraag. Waarom ben je in het ziekenhuis terecht gekomen?

Wie zorgen er voor je?

Op de afdeling werken geriaters, geriatrie verpleegkundigen, algemeen verpleegkundigen, een physician assistant, een geriatrie-fysiotherapeut, huiskamerassistenten en vrijwilligers. Daarnaast werken we samen met onder andere diëtisten, ergotherapeuten, transferverpleegkundigen, psychologen en bijvoorbeeld geestelijk verzorgenden. De geriaters in het Anna werken nauw samen met de specialist ouderengeneeskunde van Anna Ouderenzorg.

Huiskamer

Vooral voor oudere mensen is het niet goed om de hele dag in bed te liggen. Daarom ga je zo snel als mogelijk naar de huiskamer. In de huiskamer proberen we je leven zoals thuis te laten zijn. Je eet gezamenlijk met de andere patiënten en je ontvangt er ook je bezoek. In de huiskamer zijn vrijwilligers die je begeleiden en een praatje met je maken. Dit alles draagt bij aan het bevorderen van je herstel.